Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΕΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Κινητοποίηση των φοιτητών ΣΕΦΑΑ σήμερα στο Σύνταγμα

Θα προηγηθεί πορεία με αφετηρία τον προαύλιο χώρο της Σχολής στη Δάφνη

INTIME NEWS

Για μια ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα οι φοιτητές των Σχολών Φυσικής Αγωγής (ΣΕΦΑΑ) δίνουν ραντεβού στους δρόμους, απαιτώντας την απόσυρση του νέου σχεδίου νόμου για τον αθλητισμό που προωθεί η κυβέρνηση. Το νομοσχέδιο, που τις επόμενες μέρες θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα των πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής μέσω της υποβάθμισης του πτυχίου των ΣΕΦΑΑ, το οποίο εξισώνει με την πιστοποίηση σεμιναριακού τύπου εκπαίδευσης από τις σχολές αθλημάτων της ΓΓΑ που προβλέπεται να δημιουργηθούν ή από άλλα ιδιωτικά ιδρύματα (π.χ. ΙΕΚ).

Για σήμερα στις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί πορεία των φοιτητών της ΣΕΦΑΑ στην πλατεία Συντάγματος, στο πλαίσιο των αποφάσεων της πρόσφατης ΓΣ τους για συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στο νομοσχέδιο. Η κινητοποίηση γίνεται και με τη στήριξη των καθηγητών της ΣΕΦΑΑ.

Ως σημείο συνάντησης της κινητοποίησης έχει οριστεί ο προαύλιος χώρος της ΣΕΦΑΑ στη Δάφνη (Εθνικής Αντιστάσεως, Ειδομένης και Ηλιουπόλεως), από όπου θα ξεκινήσει η πορεία, η οποία και θα καταλήξει στο Σύνταγμα. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας με τη μορφή γυμναστικών events επί της πλατείας. Στις γυμναστικές εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν καθηγητές, φοιτητές της ΣΕΦΑΑ, αθλητές αλλά και απόφοιτοι ΣΕΦΑΑ.

Η Συντονιστική Επιτροπή Φοιτητών ΣΕΦΑΑ Αθηνών με κείμενό της απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής σε φοιτητές, καθηγητές και απόφοιτους, προκειμένου να δοθεί δυναμική απάντηση στα σχέδια υποβάθμισης των ΣΕΦΑΑ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ