Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
Δίκαιη απαίτηση η μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών χτες στο κέντρο της Αθήνας

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Με κεντρικό σύνθημα και αίτημα «Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών - μονιμοποίηση των αναπληρωτών», συμβασιούχοι αλλά και μόνιμοι εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν χτες το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, συνεχίζοντας τον αγώνα για μια Παιδεία των σύγχρονων αναγκών, με εκπαιδευτικούς που θα έχουν πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

«Τα κριτήριά τους είναι κοροϊδία, σημαίνουν απολύσεις και ανεργία», έγραφε ένα από τα πανό των αναπληρωτών, που συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια μετά από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών και Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών. Στο πλευρό τους είχαν ακόμη γονείς των μαθητών, φοιτητικούς συλλόγους αλλά και εργατικά σωματεία.

Στήριξη στα δίκαια αιτήματα των αναπληρωτών εξέφρασε στο χαιρετισμό της η Αναστασία Δήμα, από τον Φοιτητικό Σύλλογο ΠΤΔΕ (Δάσκαλοι). Την αλληλεγγύη των γονέων μετέφερε η Στέλλα Βαλαβάνη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Αττικής, η οποία σημείωσε ότι είναι απαράδεκτο να έχουν φτάσει Χριστούγεννα και τα παιδιά να μην έχουν ακόμη καθηγητές.

Την αρνητική εμπειρία και από άλλους χώρους όπου βασιλεύουν οι ελαστικές σχέσεις και οι συμβασιούχοι, μετέφερε κατά το χαιρετισμό του ο Βαγγέλης Βασιλάκος, από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Από την ΟΓΕ, η Πόπη Ξεκαλάκη σημείωσε ότι οι γυναίκες ενώνουν τη φωνή τους με τη φωνή των αναπληρωτών για άμεση μονιμοποίησή τους.

Από την Πρωτοβουλία των Αναπληρωτών, η Θεώνη Δρόσου τόνισε ότι παραμένουν στο ακέραιο τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις για μόνιμη σταθερή εργασία και πρόσθεσε: «Η ικανοποίηση των αναγκών μας συνθλίβεται από την πολιτική της μεταμνημονιακής εποχής, της κανονικότητας, για την οποία μιλά η κυβέρνηση. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έχουμε και τις προεκλογικές υποσχέσεις και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης, που παρατείνει το καθεστώς της αδιοριστίας και της ανασφάλειας για δεκάδες χιλιάδες συναδέλφους, με τους 4.500 να αποτελούν ψίχουλα μπροστά στις τεράστιες ανάγκες της Εκπαίδευσης».

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη για συνέχιση του αγώνα, χωρίς συντεχνιασμούς και διαχωρισμούς. Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμη εκπρόσωποι από τους ΣΕΠΕ «Πρόοδος» και «Ν. Πλουμπίδης» καθώς και του Συντονιστικού Αναπληρωτών. Το «παρών» έδωσαν αντιπροσωπείες της ΣΕΑΑΝ και του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Μετά τους χαιρετισμούς οι αναπληρωτές είπαν τα αγωνιστικά κάλαντα στην κυβέρνηση, με στίχους που περιέγραφαν την κατάσταση που βιώνουν: «Στους μόνιμα αναπληρωτές ψέματα μην πουλάτε, για μόνιμους διορισμούς κάθε χρονιά μιλάτε. Και μια ζωή μας φτιάξατε της αδιοριστίας, μα όλο μας διορίζετε... "σε βάθος τριετίας"». Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία έως το Σύνταγμα, όπου αντιπροσωπεία τους κατέθεσε τα αιτήματά τους στη Βουλή, ενώ το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 18 Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ