Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Την Κυριακή η πανελλαδική σύσκεψη αγωνιστικού συντονισμού

Στη Νίκαια της Λάρισας, μετά από κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων

Για το ραντεβού τους στη Νίκαια της Λάρισας, όπου την Κυριακή 9/12 θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη μετά από κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, προετοιμάζονται Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες από όλη τη χώρα.

Θέμα της σύσκεψης είναι η οργάνωση και ο πανελλαδικός συντονισμός των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, στη βάση των αιτημάτων - διεκδικήσεων που αφορούν την επιβίωσή τους.

«Σε μια περίοδο που τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι οξύνονται από την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η αναθεώρηση της ΚΑΠ της ΕΕ θα κινείται σε ακόμη χειρότερη κατεύθυνση, με μείωση των ενισχύσεων, είναι απαραίτητο το οργανωμένο αγροτικό κίνημα να δώσει τη δική του αγωνιστική απάντηση», τονίζει στο κάλεσμά της η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι στη σύσκεψη της Κυριακής «θέση έχει ο κάθε συνάδελφος που αγωνιά για το σήμερα και το αύριο της παραγωγής του, που μοχθεί αλλά δεν πληρώνεται τον ιδρώτα του, που έχει τη διάθεση να κρατήσει ψηλά το κεφάλι και πιστεύει στη δύναμη του οργανωμένου κινήματος και των αγώνων του. Να συμβάλει με τις προτάσεις του και τους προβληματισμούς του».

Κινητοποιήσεις σήμερα σε Αγρίνιο και Λαμία

Συλλαλητήριο έξω από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στην πλατεία Ελευθερίας της Λαμίας, πραγματοποιούν σήμερα Παρασκευή η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Φωκίδας.

Διεκδικούν: Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών από τη ζημιά της δακοπροσβολής, κάλυψη του κόστους σε όσους ελαιοπαραγωγούς προέβησαν σε δακοκτονία με δικά τους έξοδα, κατάργηση του χαρατσιού 2% υπέρ της δακοκτονίας, πληρωμή του συνόλου των ενισχύσεων στους παραγωγούς δίχως περικοπές, να δοθούν εξισωτικές αποζημιώσεις στους δικαιούχους, να μην ισχύσει το κριτήριο αρδευσιμότητας των κτημάτων κ.ά.

Επίσης σήμερα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο, στις 11 π.μ., με αιχμή και σε αυτήν την κινητοποίηση τα σοβαρά προβλήματα που έχει προκαλέσει στους ελαιοπαραγωγούς η ελλιπής δακοκτονία.

Λάρισα: Με αυξημένη συμμετοχή συνεχίζονται οι εκλογές στους Αγροτικούς Συλλόγους

Στο μεταξύ, με αυξημένη συμμετοχή συνεχίζονται οι εκλογές σε Αγροτικούς Συλλόγους του νομού Λάρισας για την ανάδειξη νέων Διοικητικών Συμβουλίων και αντιπροσώπων για την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ).

Στον Αγροτικό Σύλλογο Αγιάς ψήφισαν 125 μέλη (έναντι 103 ψηφισάντων το 2015) και εξέλεξαν νέο 7μελές ΔΣ και 6 αντιπροσώπους για την ΕΟΑΣΝΛ.

Στον Αγροτικό Σύλλογο Ανάβρας ψήφισαν 54 μέλη (από 35 το 2015), εκλέγοντας νέο 5μελές ΔΣ και 3 αντιπροσώπους για την ΕΟΑΣΝΛ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ