Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 15 Δεκέμβρη

Εντείνονται οι δράσεις για την προετοιμασία και επιτυχία της πανελλαδικής πανσυνταξιουχικής συγκέντρωσης στις 15 Δεκέμβρη στην Αθήνα, στις 12.30 μ.μ. στο Σύνταγμα, και για την πορεία που θα ακολουθήσει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί με το νομοσχέδιο που κατέθεσε να συσκοτίσει την αντιασφαλιστική επίθεση διαρκείας, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ, οι συνταξιούχοι ξεκαθαρίζουν πως διεκδικούν ό,τι τους έχει αφαιρεθεί, ανάκτηση όλων των τεράστιων απωλειών τους, αυξήσεις στις συντάξεις.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του πανελλαδικού συλλαλητηρίου, πραγματοποιήθηκε χτες κοινή σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των συνταξιουχικών σωματείων της Αττικής, μετά από πρόσκληση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Στη σύσκεψη της Αθήνας, η ΣΕΑ αναφέρθηκε εισηγητικά στα επίκαιρα και χρονίζοντα προβλήματα που προκαλούν στους συνταξιούχους οι αντισυνταξιουχικές και αντιλαϊκές πολιτικές όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Ακολούθησαν παρεμβάσεις των σωματείων που αναφέρθηκαν στις προσπάθειές τους για την καλύτερη επιτυχία της πανελλαδικής συγκέντρωσης, συνέχεια των 152 κινητοποιήσεων από την αρχή του χρόνου.

Σήμερα θα γίνει ανάλογη σύσκεψη στην Τρίπολη, ενώ είχε προηγηθεί σύσκεψη στην Πάτρα.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις απαιτούν:

Κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου). Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα. Οχι στη μείωση του αφορολόγητου και στην περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων, του ΕΚΑΣ και των συντάξεων χηρείας. Αμεση απόδοση των Δώρων. Ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων μας. Να αποδοθεί σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ με βάση τα χρόνια που έχουν πληρώσει και όχι να οδηγούνται στο σφαγείο των 360 ευρώ. Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους. Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί από όλο το αντισυνταξιουχικό - αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ