Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αλλη μια άσκηση - απόδειξη βαθιάς εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Μια ακόμα «συνεκπαίδευση» με τις ΗΠΑ - τη δεύτερη μέσα σε ένα μήνα - που με «φερετζέ» την αντιμετώπιση «τρομοκρατικών» απειλών εμπλέκει Ενοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας στον ευρωατλαντικό σχεδιασμό, μετατρέποντας το λαό της περιοχής σε στόχο των ανταγωνισμών, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, στην οποία σημειώνει:

«Η άσκηση "JACKAL STONE", η οποία διεξάγεται αυτές τις μέρες στην Κρήτη, με τη συμμετοχή της ελληνικής αστυνομίας και ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, προστίθεται σε πολλές άλλες στρατιωτικές και ναυτικές ασκήσεις που έχουν διεξαχθεί στην περιοχή μας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Μάλιστα συμπίπτει με την πρόσφατη απογείωση αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους από τη βάση της Σούδας με προορισμό την Ουκρανία, στο επεισόδιο στα στενά του Κερτς μεταξύ ρωσικού και ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ολες αυτές οι ασκήσεις που προσομοιάζουν πολεμικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο γενικευμένου πολέμου στην περιοχή μας, δεν πρέπει να αφήνουν κανέναν εργαζόμενο αδιάφορο.

Είναι άλλη μια απόδειξη της βαθύτερης εμπλοκής της χώρας μας στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο για τον έλεγχο πηγών Ενέργειας, δρόμων μεταφοράς της και γενικότερα των αγορών στην περιοχή. Με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που λειτουργεί ως σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ στην περιοχή και τη συνδρομή της Τοπικής Διοίκησης, Περιφέρειας και δήμων, μεγαλώνουν οι κίνδυνοι στοχοποίησης της Κρήτης στο πλαίσιο κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή.

Οι ασκήσεις αυτές συνδέονται με τους ανταγωνισμούς σε σχέση με την εκμετάλλευση των ενεργειακών οικοπέδων στη θαλάσσια περιοχή νότια και δυτικά της Κρήτης, ορισμένα από τα οποία έχουν ήδη πάρει ενεργειακοί κολοσσοί, όπως οι "ExxonMobil" και "Total" σε συνεργασία με τα ΕΛΠΕ. Προφανώς με την άσκηση αυτή επιδιώκουν να εκπαιδευτεί η Ελληνική Αστυνομία για τη φύλαξη των επενδύσεών τους και ενάντια στο λαϊκό κίνημα που θα αντιδρά στα σχέδιά τους.

Είναι επενδύσεις που θα αποφέρουν τεράστια κέρδη για αυτούς τους ενεργειακούς μονοπωλιακούς ομίλους, κατασπαταλώντας πολύτιμους πόρους της χώρας για μια μελλοντική σχεδιασμένη ανάπτυξη για τις λαϊκές ανάγκες, ενώ για τους εργαζόμενους, τον λαό της Κρήτης η Ενέργεια θα συνεχίσει να είναι ένα πανάκριβο εμπόρευμα και ταυτόχρονα θα υφίστανται και τις περιβαλλοντικές και άλλες επιπτώσεις από τις επενδύσεις αυτές.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε εγρήγορση, δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια στα σχέδια ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή, απαιτώντας την απεμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας από τους σχεδιασμούς τους. Το ΝΑΤΟ και η βάση της Σούδας δεν είναι παράγοντας ασφάλειας για το νησί μας και συνολικά τη χώρα. Είναι παράγοντας πολέμων, αλλαγής συνόρων, ματοκυλίσματος των λαών, φτώχειας, προσφυγιάς για τα κέρδη του κεφαλαίου. Καμιά χρησιμοποίηση του ελληνικού εδάφους, στρατοπέδων και τμημάτων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις ΝΑΤΟικές στρατιωτικές ασκήσεις.

Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας. Αποδέσμευση της χώρας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορά μας. Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τις κυβερνήσεις τους».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org