Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ»
Χαιρετίζει τους εργαζόμενους που στήριξαν το ψηφοδέλτιό της

Τους εργαζόμενους που έκαναν το βήμα και στήριξαν το ψηφοδέλτιό της στις εκλογές του επιχειρησιακού σωματείου στον «Σκλαβενίτη», προσπερνώντας εμπόδια, πιέσεις και εκβιασμούς, χαιρετίζει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ).

«Εκτιμάμε ως θετικό και αισιόδοξο ότι εκατοντάδες συνάδελφοι στήριξαν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, η οποία κατέβηκε για πρώτη φορά στις αρχαιρεσίες, απέναντι σε έναν πολυπλόκαμο μηχανισμό διευθυντικών στελεχών και στις εκφυλιστικές διαδικασίες των ανθρώπων της εργοδοσίας. Οι 4 αντιπρόσωποι που εκλέχτηκαν με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, αποτελούν σημαντική αγωνιστική παρακαταθήκη για τη συνέχεια», σημειώνει στην ανακοίνωσή της.

«Η συμμετοχή των εργαζομένων στο σωματείο και τη ζωή του πρέπει να είναι ατομική υπόθεση του κάθε συναδέλφου, προσωπική και ελεύθερη επιλογή», επισημαίνει η ΔΑΣ κόντρα στον τρόπο με τον οποίον κλήθηκαν οι εργαζόμενοι στον «Σκλαβενίτη» να συμμετάσχουν στις εκλογές από τον διευθυντικό μηχανισμό, που ηγείται παράλληλα και της διοίκησης του σωματείου. Οι εργαζόμενοι που αποτέλεσαν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ξεκαθαρίζουν πως θα συνεχίσουν την προσπάθεια για «ένα πραγματικό σωματείο εργαζομένων και όχι ένα σωματείο - γραφείο Τύπου της επιχείρησης αποτελούμενο από διευθυντικά στελέχη».

Στο επίκεντρο η μάχη για την επιχειρησιακή Σύμβαση

Στην κατεύθυνση αυτή, η ΔΑΣ υπογραμμίζει πως οι εκλογές μπορεί να τελείωσαν, όμως τα σοβαρά προβλήματα παραμένουν:

«Η εντατικοποίηση μέσα στα καταστήματα και στις αποθήκες έχει "χτυπήσει κόκκινο". Οι απλήρωτες υπερωρίες, τα χρωστούμενα ρεπό, τα ωράρια λάστιχο ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης και η έλλειψη μέτρων υγείας και ασφάλειας είναι η σκληρή πραγματικότητα για όλους μας. Πίσω από τον τίτλο της οικογένειας της επιχείρησης και της προσωπικής σχέσης, μας έχουν γονατίσει. Την ίδια κατάσταση αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας σε κάθε super market, είτε αυτό λέγεται "My Market", "ΑΒ Βασιλόπουλος", "Μarket in", "Γαλαξίας", "Μασούτης" κ.ο.κ. Στους ανταγωνισμούς τους και στην κερδοφορία τους, τα θύματα είμαστε εμείς. Γι' αυτό και μέσα στην επιχείρηση αλλά και συνολικά στον κλάδο πρέπει να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη τους, τα εγχειρήματά τους».

Αναφερόμενη στις μάχες του επόμενου διαστήματος, η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν η υπογραφή της νέας επιχειρησιακής ΣΣΕ «να πραγματοποιηθεί με συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες όπως συνηθίζουν και να ενημερωθούμε εκ των υστέρων», αλλά να οργανωθούν συλλογικές και ανοιχτές διαδικασίες, Γενικές Συνελεύσεις, ώστε κάθε εργαζόμενος της επιχείρησης να πει τη γνώμη του.

«Η Συλλογική Σύμβαση μας αφορά όλους!», τονίζει η ΔΑΣ και προσθέτει ότι το επόμενο διάστημα θα καταθέσει «πρόταση για την επιχειρησιακή σύμβαση που θα βελτιώνει πραγματικά τους όρους εργασίας μας, χωρίς κανέναν διαχωρισμό των συναδέλφων (παλιών - νέων, μικρών - μεγάλων, "Μαρινόπουλος" - "Σκλαβενίτης")», καλώντας κάθε εργαζόμενο στα καταστήματα και τις αποθήκες να συζητήσουν με βάση την πρόταση αυτή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ