Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΕΒΕΖΑ
Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην αρχαιολογία ενάντια στις απολύσεις

Από τις χτεσινές κινητοποιήσεις
Από τις χτεσινές κινητοποιήσεις
Κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις εργατοτεχνικού προσωπικού στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας πραγματοποίησε χτες το Σωματείο Εργαζομένων στην Αρχαιολογία Πρέβεζας - Αρτας.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν τρίωρη στάση εργασίας, από τις 7.30 π.μ. Συγκεντρώθηκαν έξω από τους αρχαιολογικούς χώρους, περιφρουρώντας με επιτυχία τη στάση εργασίας. Στη συνέχεια, έχοντας στο πλευρό τους εργαζόμενους από ταξικά σωματεία της περιοχής, μετέβησαν στην Πρέβεζα όπου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις των εργαζομένων, την πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Οχι στις απολύσεις και στον εμπαιγμό της «δοκιμαστικής» ανανέωσης για 1 μήνα

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το Σωματείο καταγγέλλει τις απολύσεις 17 συμβασιούχων εργατοτεχνιτών αλλά και τον εμπαιγμό της ανανέωσης των συμβάσεων των υπόλοιπων εργατοτεχνιτών για ένα μήνα δοκιμαστικά!

Αναφέρει ότι στο έργο αποκατάστασης του θεάτρου της Νικόπολης «εργάζονταν συνολικά 42 συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, διαφόρων ειδικοτήτων, εκ των οποίων 33 εργατοτεχνίτες. Οι εργατοτεχνίτες προσλήφθηκαν με δύο διαφορετικές προκηρύξεις, οι οποίες ολοκληρώθηκαν στις 30/11/2018, και εργάστηκαν όλοι απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα κατά την περσινή χειμερινή περίοδο, γεγονός που αναιρεί τις αιτιάσεις του αναπληρωτή προϊσταμένου περί έλλειψης αντικειμένου εργασίας και επικινδυνότητας καιρού. Ολες οι συμβάσεις προβλέπουν τη δυνατότητα παράτασής τους (...) για τουλάχιστον έξι μήνες ακόμα, μέχρι και τον Μάιο του 2019».

Οι εργαζόμενοι, επισημαίνει, προέρχονται «από Πρέβεζα, Αρτα, Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα, Αγρίνιο. Ανθρωποι που λόγω της ανεργίας άφησαν τα σπίτια τους και μετοίκησαν σε άλλη πόλη, πιστεύοντας ότι τουλάχιστον θα έχουν ένα μεροκάματο και υγειονομική κάλυψη, έστω για κάποιους λίγους συνεχόμενους μήνες. Οι περισσότεροι από τους εργατοτεχνίτες είναι άνθρωποι που αδυνατούν να βγουν στο ταμείο ανεργίας, ενώ όσοι είναι εργάτες Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης καταδικάζονται να μην μπορούν να συμμετάσχουν σε νέες προκηρύξεις με πιθανότητες επιτυχίας, γιατί διέκοψαν την κάρτα ανεργίας τους ελπίζοντας σε λίγους μήνες δουλειάς.

(...) Απαιτούμε την επαναφορά και των 33 εργατοτεχνιτών στο έργο της αποκατάστασης του θεάτρου της Νικόπολης στην εργασία τους, με την ανανέωση όλων των συμβάσεων τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο του 2019, όπως ήταν και ο αρχικός προγραμματισμός του έργου! Απαιτούμε τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων για την εκτέλεση των εργασιών πεδίου σε κάθε καιρικές συνθήκες και κάθε εποχή!».

Την ανάκληση των απολύσεων ζητά με Ερώτησή του προς την υπουργό Πολιτισμού το ΚΚΕ (βλ. σελ. 25).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ