Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Συνάντηση Νετανιάχου - Πομπέο στις Βρυξέλλες

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Εκτακτη συνάντηση στις Βρυξέλλες αναμενόταν χτες βράδυ, ανάμεσα στον Ισραηλινό πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Μπέντζαμιν Νετανιάχου, με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, θέτοντας στο επίκεντρο της συζήτησης (κατά τα ρεπορτάζ ισραηλινών ΜΜΕ) τρόπους για την «αποτροπή της επιθετικότητας του Ιράν στην περιοχή», τη στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα στη λιβανέζικη οργάνωση «Χεζμπολάχ» και το Ιράν, τις ισραηλινές «πληροφορίες» για τη μεταφορά ιρανικών πυραύλων ακριβείας στο Λίβανο από την Τεχεράνη και τις περιφερειακές εξελίξεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή. Οπως ο πόλεμος στη Συρία και το Παλαιστινιακό ζήτημα, ενόψει της επικείμενης δημοσιοποίησης του αμερικανικού υποτιθέμενου «ειρηνευτικού σχεδίου για τον τερματισμό της ισραηλινο-παλαιστινιακής διένεξης».

Νωρίτερα, την Παρασκευή χιλιάδες Παλαιστίνιοι συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις κοντά στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, διεκδικώντας το δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων στις εστίες τους. Στη διάρκεια και αυτής της κινητοποίησης δεν έλειψαν τα πυρά από ελεύθερους σκοπευτές του ισραηλινού στρατού, που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τουλάχιστον 18 διαδηλωτών.

Από τις 30 Μάρτη, οπότε ξεκίνησαν αυτές οι κινητοποιήσεις, μέχρι τώρα έχουν δολοφονηθεί εν ψυχρώ πάνω από 235 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους έφηβοι, παιδιά, ανάπηροι, νοσοκόμες και δημοσιογράφοι.

Τέλος, χτες, στρατιωτικό δικαστήριο στη Γάζα επέβαλε τη θανατική ποινή σε έξι άτομα, κρίνοντάς τα ένοχα για συνεργασία με τις ισραηλινές κατοχικές αρχές. Καταδίκασε και άλλα οκτώ άτομα σε πολυετείς ποινές κάθειρξης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ