Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΦΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Σοβαρές συνέπειες σε υπαλλήλους και αγρότες από τις μεγάλες ελλείψεις

Την άμεση ενδυνάμωση με προσωπικό, την εξασφάλιση συνθηκών προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στην εργασία, τη διάθεση του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, καθώς και την έκδοση ερμηνευτικών εγκυκλίων, οδηγιών και Κανονισμού Παροχών και Ασφάλισης για την καλύτερη λειτουργία των Υπηρεσιών και την πραγματική εξυπηρέτηση των αγροτών διεκδικούν οι εργαζόμενοι του Περιφερειακού Τμήματος ΕΦΚΑ Αγροτών Θεσσαλίας, οι οποίοι συμμετείχαν στην πανελλαδική κινητοποίηση των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ.

Στο υποκατάστημα Θεσσαλίας, που εδρεύει στη Λάρισα και εξυπηρετεί τις ανάγκες και των 4 νομών της Θεσσαλίας, υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, καθώς 12 μόνο υπάλληλοι καλούνται να διεκπεραιώσουν 13 αντικείμενα, εξυπηρετώντας δεκάδες χιλιάδες αγρότες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ημερησίως εξυπηρετούνται 200 ασφαλισμένοι. Προφανώς αυτός ο αριθμός υπαλλήλων δεν επαρκεί για τον τεράστιο όγκο εργασιών που καλούνται να διεκπεραιώσουν, οι διαμαρτυρίες ασφαλισμένων αγροτών που δεν εξυπηρετούνται είναι πάρα πολλές, ενώ το έργο των εργαζομένων δυσκολεύεται και από το γεγονός ότι δεν υπάρχουν τηλεφωνικό κέντρο, γραμματειακή υποστήριξη και υπάλληλοι αρχειοθέτησης.

Μεγάλες είναι οι ελλείψεις και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, καθώς υπάρχουν μόνο ένας εκτυπωτής, ένα φωτοτυπικό μηχάνημα και ένα fax, λείπουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δεν υπάρχει άμεση μηχανογραφική υποστήριξη (στο υποκατάστημα δεν υπάρχει υπάλληλος με αντίστοιχη ειδικότητα), ούτε τεχνική υποστήριξη σε περίπτωση βλάβης. Επίσης υπάρχει συνεχής έλλειψη αναλώσιμου υλικού.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι κατά τη συγκρότηση του ΕΦΚΑ δεν υπήρξε έκδοση των απαραίτητων εγκυκλίων για την επίλυση προβλημάτων και ασαφειών, ενώ με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας και της διοίκησής του αποδυναμώθηκαν οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ασφάλισης, με σοβαρές συνέπειες για τους υπαλλήλους και τους εξυπηρετούμενους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ