Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΤΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συγκίνηση και περηφάνια για τον έναν αιώνα ζωής και δράσης του Κόμματος

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22/11 η πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ, την οποία οργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του Κόμματος.

Η εκδήλωση άνοιξε με την απόδοση συμβολικού αναμνηστικού σε παλιούς κομμουνιστές, τη ζωή των οποίων σφράγισε η ιδιότητα του μέλους του Κόμματος. Την απονομή έκανε ο Θανάσης Σερδένης, στέλεχος του ΚΚΕ, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Στη μεγάλη αυτή επέτειο του Κόμματός μας, στο διάβα ενός ολόκληρου αιώνα, χιλιάδες μέλη του Κόμματος τράβηξαν μπροστά, σε κορυφαίες στιγμές της ταξικής πάλης, αλλά και σε αναποδιές, στα δύσκολα χρόνια των εξοριών και φυλακίσεων, της αναμέτρησης με έναν αδίστακτο αντίπαλο. Δεν κάνανε πίσω, ακόμη κι όταν αυτός ο αντίπαλος φάνταζε ανίκητος. Δεν κάνανε πίσω, δεν ταλαντεύτηκαν, αντίθετα κράτησαν το Κόμμα όρθιο όταν ο κόσμος αναποδογύριζε, στα χρόνια των ανατροπών. Τράβηξαν μπροστά στα χρόνια της ανασυγκρότησης». Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες που βραβεύτηκαν ήταν οι: Γαβριήλ Γαβριηλίδης, Βασίλης Μπάλλας, Αριστείδης Μπίγκας, Γιάννης Οικονόμου, Ελένη Παχή - Κατσή, Γιάννης Παχής, Κωνσταντίνα Ταχά - Γιωτάκου, Γιώργος Φιλιππίδης, Κωνσταντίνος Φράγκος.


Ομιλήτρια στη εκδήλωση ήταν η Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία αναφέρθηκε στην 100χρονη ζωή και δράση του Κόμματος, αλλά και στις θέσεις του για τις σημερινές πολιτικές εξελίξεις, τονίζοντας ιδιαίτερα την ανάγκη της ενίσχυσής του μέσα στην εργατική τάξη, στο λαό, και της αγωνιστικής συμπόρευσης μαζί του όλων όσοι προβληματίζονται και ανησυχούν για το παρόν και το μέλλον που προδιαγράφει η ακολουθούμενη αντιλαϊκή πολιτική.

Ακολούθησε συναυλία με το μελοποιημένο έργο του Γιάννη Ρίτσου «Καπνισμένο τσουκάλι», με τους συντελεστές της να δημιουργούν κλίμα περηφάνιας και συγκίνησης για ό,τι πρόσφερε, προσφέρει και θα προσφέρει το ΚΚΕ στην εργατική τάξη και στο λαό της χώρας μας. Η συναυλία ήταν υπό τη διεύθυνση του συνθέτη Δημήτρη Φωτιάδη και συμμετείχαν οι μουσικοί Ελπίδα Τσιακτάκη (φλάουτο), Απόστολος Κωσταβέλης (κλαρινέτο), Αντώνης Βλαχογιώργος (βιολί), Βασίλης Μπαλής (μπουζούκι), Χρήστος Καλαμπούκας (λαούτο), Ιωάννα Μπαλή (πλήκτρα), Βασίλης Σουρλατζής (ακουστική κιθάρα), Θωμάς Παπουλάκος (ηλεκτρικό μπάσο) και Κώστας Μίτιν (τύμπανα), και οι ερμηνευτές Απόστολος Φωτιάδης, Μαρία Φωτιάδη και Γεωργία Χατζημπαλάση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ