Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2018 - Κυριακή 2 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σύσκεψη με τους φορείς της περιοχής

Τα οξυμένα προβλήματα των κατοίκων του νομού μετέφεραν στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ οι εκπρόσωποι φορέων που συμμετείχαν στη σύσκεψη που οργανώθηκε την Παρασκευή το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Ευρυτανίας, τον Εμπορικό Σύλλογο Καρπενησίου, την ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, τον Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, τον Σύλλογο Συνταξιούχων Δημοσίου, τον Αγροτικό Σύλλογο Αγράφων και τον Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφέρειας.

Στο επίκεντρο για μια ακόμα φορά βρέθηκαν τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα της περιοχής, όπως η κακή κατάσταση του οδικού δικτύου, η έλλειψη υποδομών και γιατρών, το πανάκριβο πετρέλαιο που «παγώνει» εκατοντάδες οικογένειες.

Οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου και του Επιμελητηρίου μετέφεραν την εικόνα της πολύ κακής οικονομικής κατάστασης μιας περιοχής ούτως ή άλλως φθίνουσας σε πληθυσμό, με αποτέλεσμα πολλές μικρές επιχειρήσεις να κλείνουν και οι υπόλοιποι να φυτοζωούν.

Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών εξέθεσαν τη δραματική κατάσταση και τη φθίνουσα πορεία των σχολείων, που οδηγεί σε κλείσιμο και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, ενώ έθεσαν και ζητήματα που αφορούν τα εργασιακά τους δικαιώματα, όπως τα ζητήματα μοριοδότησης για όσους υπηρετούν σε απομακρυσμένες περιοχές, καθώς και των αναπληρωτών, που καλύπτουν πάγιες ανάγκες αλλά δεν διορίζονται.

Από τον Αγροτικό Σύλλογο τέθηκαν τα μεγάλα προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων, που βάζουν πλέον ζήτημα επιβίωσης για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, ενώ επιπλέον φέτος τα τυροκομεία αρνούνται να πάρουν το γάλα τους, αφού έχουν ποσότητες από πέρυσι, δίνοντας ένα ακόμα πλήγμα.

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο Δ. Κουτσούμπας είπε πως η εποχή που διανύουμε είναι δύσκολη για όλο τον κόσμο και για όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, πόσο μάλλον για τη συγκεκριμένη περιοχή, που αντιμετωπίζει και ιδιαίτερα προβλήματα, παρ' όλες τις μεγάλες πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες που διαθέτει. Πρόσθεσε ότι τα προβλήματα αυτά είναι ενιαία για όλους «και ενιαία πρέπει να τα παλέψουμε και να διεκδικήσουμε να κερδίσουμε όλη μας τη ζωή», χωρίς τα λαϊκά στρώματα να περιμένουν «μια δήθεν δίκαιη ανάπτυξη που υποτίθεται ότι θα έρθει, ενώ όλοι ξέρουμε ότι τέτοια ανάπτυξη στον αιώνα τον άπαντα δεν θα υπάρξει στο πλαίσιο αυτού του συστήματος. Αυτός είναι ο καπιταλισμός, είτε στη νεοφιλελεύθερη είτε στη σοσιαλδημοκρατική εκδοχή του». Επανέλαβε ότι το ΚΚΕ στηρίζει σταθερά τα δίκαια αιτήματά τους, θα τα προωθήσει εκ νέου στη Βουλή, παλεύει για την ικανοποίησή τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλατύ κάλεσμα για ισχυρό ΚΚΕ και στην Ευρυτανία(2023-03-10 00:00:00.0)
Μαζική συγκέντρωση και κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην επέλαση των μονοπωλίων της Ενέργειας(2021-08-03 00:00:00.0)
Μεγάλα τα προβλήματα του λαού της περιοχής(2018-12-01 00:00:00.0)
Ανεργία και φτώχεια συνθλίβουν το όμορφο Καρπενήσι(2001-08-05 00:00:00.0)
Να εκφραστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια(1998-10-01 00:00:00.0)
Στο Ζαχαράκι το φετινό αντάμωμα(1997-08-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ