Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2018 - Κυριακή 2 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προς «συνεκπαίδευση» με αμερικανικό αεροπλανοφόρο

Σε συνεκπαίδευση πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού με την αρμάδα συνοδείας του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Harry S. Truman», που πλέει στην Κεντρική Μεσόγειο με κατεύθυνση ανατολικά, ή και με το ίδιο το αεροπλανοφόρο, προσανατολίζονται τα αρμόδια στελέχη στο υπουργείο Αμυνας, υλοποιώντας την απόφαση της κυβέρνησης για παραπέρα εμπλοκή στα σχέδια των ΗΠΑ στην περιοχή.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Αμυνας, η συνεκπαίδευση θεωρείται δεδομένη, έχουν ήδη γίνει σχετικές συνεννοήσεις, απλά μένει να καθοριστεί το πότε ακριβώς και πού, αφού λόγω και των εξελίξεων στη Μαύρη Θάλασσα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το αεροπλανοφόρο να βάλει ρότα για το Βόρειο Αιγαίο...

Θυμίζουμε ότι επί κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη γίνει μια συνεκπαίδευση ελληνικής φρεγάτας με αμερικανικό αεροπλανοφόρο στον πλου του προς τα ανοιχτά της Συρίας, ενώ και ελληνικό υποβρύχιο ανέλαβε τότε αποστολή «προστασίας» του, η πρώτη τέτοια αποστολή τόσο σημαντικού πλοίου των Αμερικανών εδώ και δεκαετίες.

Την ίδια ώρα και καθώς οξύνεται η ένταση στις σχέσεις Ρωσίας - Ουκρανίας, αρμόδια στελέχη επιβεβαιώνουν ότι οι ΝΑΤΟικοί «ζητούν πληροφορίες και στοιχεία για τις διελεύσεις των Ρώσων στις ελληνικές θάλασσες και εμείς τα δίνουμε». Παραπέρα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το ΝΑΤΟ να αποφασίσει αποστολή πλοίων του στη Μαύρη Θάλασσα, να ζητήσει συμμετοχή και ελληνικών πλοίων. Για το τι θα γίνει τότε παραπέμπουν σε αποφάσεις της λεγόμενης πολιτικής ηγεσίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ