Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2018 - Κυριακή 2 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κλιμάκωση με «Στρατηγικό Διάλογο»

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάει πολλά βήματα παραπέρα την επικίνδυνη εμπλοκή, με τον «Στρατηγικό Διάλογο» με τις ΗΠΑ που ξεκινάει στις 13 Δεκέμβρη. Σύμφωνα με διαρροές της αμερικανικής αντιπροσωπείας, στον «Στρατηγικό Διάλογο» θα ηγούνται ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης και Ασίας, Γουές Μίτσελ, ενώ τον Γ. Κατρούγκαλο, που θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση, θα συνοδεύουν ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Βαγγέλης Καλπαδάκης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευ. Αποστολάκης κ.ά.

Θυμίζουμε ότι δίνοντας την ατζέντα του «Διαλόγου», ο Αμερικανός πρέσβης σε πρόσφατη συνέντευξή του έλεγε πως οι ΗΠΑ βλέπουν τον τέτοιο «Διάλογο» «ως μια απτή εκδήλωση του πόσο επενδύουν οι ΗΠΑ στη συμμαχία με την Ελλάδα», διευκρινίζοντας ότι «οι πυλώνες του "Στρατηγικού Διαλόγου" έχουν σχεδιαστεί να αντανακλούν όλους τους τομείς πάνω στους οποίους εργαζόμαστε από κοινού», όπως είναι η «πολύ ισχυρή ατζέντα» σε ενεργειακά ζητήματα και αυτή που αφορά «την περιφερειακή μας συνεργασία, τον τρόπο που συνεργαζόμαστε στα Δυτικά Βαλκάνια, τον τρόπο που συνεργαζόμαστε στην Ανατολική Μεσόγειο, τον τρόπο που συνεργαζόμαστε στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας».

Επίσης, σημείωσε ότι «θα έχουμε σημαντικές συνομιλίες για την αμυντική μας συνεργασία και αυτήν στην ασφάλεια, η οποία συνεχίζει να ακμάζει», κάνοντας συγκεκριμένες αναφορές σε Στεφανοβίκειο, Λάρισα, Σούδα κ.ο.κ., όπως και για τη «συνεργασία κατά της τρομοκρατίας, την ανταλλαγή πληροφοριών, τις ασκήσεις ασφάλειας, όπως αυτές που κάναμε πρόσφατα με την Ελληνική Ακτοφυλακή, με την Ελληνική Αστυνομία», προσθέτοντας ότι «αναπτύσσουμε ικανότητες ώστε η Ελλάδα να είναι ο ισχυρός εταίρος που θέλουμε να είναι».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ