Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Πολύνεκρο δυστύχημα σε χημικό εργοστάσιο

ΠΕΚΙΝΟ.--

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο του ομίλου χημικής βιομηχανίας «Hebei Shenghua Chemical», στην περιφέρεια Τζιανγκτζιάκου στη βόρεια Κίνα. Δεκάδες ακόμα τραυματίστηκαν, ενώ την έκρηξη ακολούθησε και μεγάλη πυρκαγιά, με αποτέλεσμα την καταστροφή περίπου πενήντα βαριών φορτηγών.

Τα πολύνεκρα δυστυχήματα σε όλο και περισσότερους κλάδους και τόπους δουλειάς στην Κίνα αυξάνονται, ως αποτέλεσμα της ραγδαίας κυριαρχίας των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής, που αντιμετωπίζουν τα μέτρα ασφάλειας και τη ζωή των εργαζομένων ως «κόστος» και τα «προσαρμόζουν» στις ανάγκες της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κάθε μεγαλοεργοδότη.

Κατά τ' άλλα, χτες έγινε γνωστό, μετά από συνεδρίαση του Κρατικού Συμβουλίου, ότι η κινεζική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αξιολόγηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στη χώρα. Πιο συγκεκριμένα, η αξιολόγηση θα επικεντρωθεί σε ζητήματα όπως οι προϋποθέσεις σύστασης μιας επιχείρησης, οι όροι χορήγησης δανείου κ.λπ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η χώρα θα προχωρήσει σε αυστηρά μέτρα για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, προκειμένου να διατηρηθεί η ελκυστικότητα της Κίνας για εγχώριες και ξένες επενδύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ