Τρίτη 27 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «GEFRA - Γ.Ν. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ»
Απλήρωτοι και σε αβεβαιότητα εργαζόμενοι και αγρότες

Απλήρωτοι και «στον αέρα» όσον αφορά τις θέσεις εργασίας τους έχουν βρεθεί οι 400 εργαζόμενοι στην επιχείρηση «GEFRA - Γ.Ν. Φραγκίστας», που δραστηριοποιείται στη συσκευασία και εξαγωγή φρούτων κυρίως στην Αργολίδα και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, ενώ αντίστοιχα «στον αέρα», με χρωστούμενα χρήματα από την πώληση των προϊόντων τους, βρίσκονται και περίπου 2.000 αγρότες της Αργολίδας και άλλων περιοχών.

Η επιχείρηση, επικαλούμενη οικονομική δυσχέρεια, έχει προχωρήσει σε παύση λειτουργίας, αφήνοντας τους εργαζόμενους απλήρωτους για τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη, ενώ τους οφείλει επίσης το επίδομα αδείας.

Μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών έχει οριστεί τριμερής συνάντηση, την Τετάρτη 5/12, στις 12.30 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας.

Η Ομοσπονδία διεκδικεί: Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Μέτρα στήριξης των 400 εργαζομένων από την Πολιτεία για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι την επαναλειτουργία του εργοστασίου. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης.

«Οι 400 εργαζόμενοι στην επιχείρηση, οι 700 εργάτες γης καθώς και οι σχεδόν 2.000 αγρότες της Αργολίδας και άλλων περιοχών (Κορινθίας, Ηλείας κ.ά.) δεν μπορούν να περιμένουν αν και πότε θα χρηματοδοτηθεί η επιχείρηση, τη στιγμή που οι λαϊκές οικογένειες κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα, να τους πετάξουν έξω από τα σπίτια τους, γιατί χρωστούν και αδυνατούν να καλύψουν τις πιεστικές ανάγκες τους και τα δυσβάσταχτα χρέη που τους πνίγουν», σημειώνει το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αργολίδας.

Υπενθυμίζει ότι «οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης, τη στιγμή που, σύμφωνα με τον 55ο ισολογισμό της, η εταιρεία την περίοδο Ιουλίου 2015 - Ιουνίου 2016 κατέγραψε έσοδα 19,795 εκατ. ευρώ, έναντι 16,41 εκατ. ευρώ το προηγούμενο δωδεκάμηνο, αυξημένα κατά 20,7% (+3,39 εκατ. ευρώ)».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ