Τρίτη 27 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ
Αύριο η εξέταση της αίτησης αναστολής της αδιανόητης ποινής

Εξετάζεται αύριο Τετάρτη στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της 53χρονης εργαζόμενης καθαρίστριας σε παιδικό σταθμό στον Βόλο, στην οποία επιβλήθηκε η αδιανόητη ποινή 10ετούς κάθειρξης, με την κατηγορία ότι εργαζόταν με πλαστό τίτλο σπουδών ΣΤ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου, ενώ ήταν απόφοιτη της Ε' τάξης του Δημοτικού!

Παράλληλα, συνεχίζεται το κύμα αλληλεγγύης από σωματεία και φορείς, από τη Θεσσαλία και όλη τη χώρα, που απαιτούν να αποφυλακιστεί άμεσα και να επιστρέψει στη δουλειά και την οικογένειά της. Στο πλευρό της εργαζόμενης στέκονται, μεταξύ άλλων, από τη Μαγνησία το Συνδικάτο ΟΤΑ, το Σωματείο Καθαριστριών - Καθαριστών και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών.

Παράλληλα, την περασμένη Παρασκευή, εκπρόσωποι του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και Συλλόγων Εργαζομένων σε δήμους της Αττικής, των Σωματείων Καθαριστριών - Καθαριστών Αθήνας και Πειραιά, των Ομοσπονδιών Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), Ιματισμού - Κλωστοϋφαντουργίας - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), Τύπου - Χάρτου και του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης στην Αθήνα, κατά την οποία απαίτησαν την άμεση αποφυλάκιση της εργαζόμενης, που είναι έγκλειστη στις φυλακές της Θήβας από τις 5 Νοέμβρη.

Υπενθυμίζεται ότι η καθαρίστρια διορίστηκε το 1996 με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, δηλώνοντας ότι είναι τελειόφοιτη της ΣΤ' Δημοτικού, για να μπορέσει να βρει δουλειά να ζήσει τα παιδιά της και να βοηθήσει τον σύζυγό της που είχε 67% αναπηρία. Επί μια 20ετία προσέφερε συνειδητά τις υπηρεσίες σε παιδικό σταθμό του δήμου Βόλου, χωρίς να ακουστεί ποτέ το παραμικρό σε βάρος της. Και ξαφνικά, το 2016, σύρθηκε στο δικαστήριο, κατηγορούμενη για «πλαστογράφηση». Πρωτόδικα της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ετών! Στο Πενταμελές Εφετείο Λάρισας, όπου πριν από λίγο καιρό εκδικάστηκε η έφεσή της, η κατηγορία άλλαξε από «πλαστογράφηση» σε «παραποίηση», αλλά και η νέα ποινή που της επιβλήθηκε είναι βαριά και αδιανόητη, καθώς καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ