Τρίτη 27 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κινητοποίηση ενάντια στις περικοπές των αναπηρικών επιδομάτων

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή αναπηρικές οργανώσεις, διεκδικώντας να μην καταργηθούν τα αναπηρικά επιδόματα, καθώς και να μην περικοπούν οι αναπηρικές συντάξεις και θεραπείες.

Μαχητικό ήταν το μπλοκ της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης φώναζαν συνθήματα και κρατούσαν πικέτες με τα αιτήματά τους, ενώ με ντουντούκες απηύθυναν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση, με προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. στην Ομόνοια.

Παράλληλα, η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καλούν σε συμμετοχή στο παναναπηρικό συλλαλητήριο στις 3 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Μέρα των ΑμεΑ, με προσυγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Παλεύουμε ενάντια στις περικοπές των επιδομάτων και των συντάξεων αναπηρίας. Των σφαγείων των ΚΕΠΑ και του νέου οργανισμού περικοπών, του ΟΠΕΚΑ. Συνολικότερα, ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή - αντιαναπηρική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, της ΕΕ και του κεφαλαίου», υπογραμμίζουν.

Διεκδικούν: Ούτε ένα ευρώ περικοπή στα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας. Οχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και του ΟΠΕΚΑ. Κάλυψη όλων των απωλειών, επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο. Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση καταβολή των οφειλόμενων στις οικογένειες των ΑμεΑ. Καμία πληρωμή από τις οικογένειες, τους ανάπηρους, τους χρονίως πάσχοντες, για αναγκαία φάρμακα, θεραπείες, εξετάσεις, τεχνικά βοηθήματα. Είναι υποχρέωση του κράτους και πρέπει να τα καλύψει από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δημόσιες, δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες πρώιμης διάγνωσης, έγκαιρης παρέμβασης, εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και αποκατάστασης των ΑμεΑ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ