Σάββατο 24 Νοέμβρη 2018 - Κυριακή 25 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018
Απεργία σε πλοία και αστικές συγκοινωνίες

Δεμένα θα παραμείνουν την Τετάρτη 28 Νοέμβρη τα πλοία, καθώς σε 24ωρη απεργία, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, προχωρούν οι ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων. Σε απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη, καλούν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ ΝΑΤ.

Στις αστικές συγκοινωνίες, αποφάσεις για 24ωρη απεργία έχουν πάρει τα σωματεία των εργαζομένων στα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ), στον ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ), στο μετρό (ΣΕΛΜΑ) και στο τραμ.

Την πρόταση της ΔΑΣ για 24ωρη απεργία απέρριψαν οι πλειοψηφίες στις διοικήσεις των σωματείων στα λεωφορεία. Συγκεκριμένα, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ (οδηγοί) αποφάσισε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας, ενώ το Σωματείο Τεχνικών ΟΑΣΑ - ΟΣΥ μετέτρεψε επίσης την απεργία σε στάση εργασίας (από τις 10.45 π.μ. έως τις 4.45 μ.μ.).

Οι εκλεγμένοι της ΔΑΣ στα δύο σωματεία έχουν ήδη καλέσει να οριστούν εκ νέου συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων, προκειμένου οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία να συμπορευτούν με τους συναδέλφους τους στα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ με καθημερινές περιοδείες και εξορμήσεις στα αμαξοστάσια καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην 24ωρη απεργία.

  • Για τη μετακίνηση προς την απεργιακή συγκέντρωση της Ομόνοιας, Λαϊκές Επιτροπές και Σωματεία θα δρομολογήσουν πούλμαν από τις συνοικίες. Τα σημεία και οι ώρες αναχώρησης θα ανακοινωθούν σε επόμενο φύλλο.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ