Σάββατο 24 Νοέμβρη 2018 - Κυριακή 25 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΝΟΕΜΒΡΗΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2018
«Καθρέφτης» των δεσμών μας με το λαό το άνοιγμα με το κουπόνι

Κατά 49,42% καλύφθηκε το πανελλαδικό πλάνο του ΚΚΕ μετά το τέταρτο «κλείσιμο». Στο 48,68% η κάλυψη του πλάνου της ΚΟ Θεσσαλίας
Κατά 49,42% καλύφθηκε το πανελλαδικό πλάνο του ΚΚΕ μετά το τέταρτο «κλείσιμο». Στο 48,68% η κάλυψη του πλάνου της ΚΟ Θεσσαλίας
Η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης και στην περιοχή της Θεσσαλίας θα είναι μια σημαντική συμβολή στη γενικότερη προσπάθεια που κάνουμε ως Κόμμα να ανταποκριθούμε στα φιλόδοξα καθήκοντα που βάζουμε, στην προώθηση των επαναστατικών μας σκοπών. Ιδιαίτερα φέτος που συμπληρώνουμε 100 χρόνια ζωής και αδιάλειπτης δράσης για την υπόθεση της εργατικής τάξης, την προοπτική του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Η Οικονομική Εξόρμηση είναι καθρέφτης της δουλειάς κάθε Οργάνωσης, τόσο όσον αφορά τη συγκρότηση και τη λειτουργία της, όσο και πολύ περισσότερο των δεσμών που αναπτύσσει με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής.

Στα Θεσσαλία έχουμε κάνει μια σχετικά καλή προετοιμασία, που πατάει και αξιοποιεί όλη την προηγούμενη δράση μας. Φιλοδοξώντας σε κάθε ΤΕ και ΚΟΒ να σταθεροποιήσουμε τα όποια βήματα έχουμε πετύχει στη συσπείρωση νέων δυνάμεων δίπλα μας, αλλά και αξιοποιώντας τη μάχη της Εξόρμησης να διευρύνουμε τον περίγυρο όπου απευθυνόμαστε, να κερδίσουμε νέους μαχητές στην υπόθεση του Κόμματος.

Οι στόχοι και τα πλάνα που μπήκαν δεν είναι απλώς ούτε μόνο «οικονομικοί». Ασφαλώς παίρνουν υπόψη την κατάσταση, τις δυνατότητες κάθε Οργάνωσης. Κυρίως όμως εκφράζουν την ανάγκη να απευθυνθούμε όσο γίνεται πιο πλατιά με το κάλεσμα συσπείρωσης που απευθύνουμε ως Κόμμα, αλλά και με το κουπόνι στο χέρι.

Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, που και στην περιοχή της Θεσσαλίας γίνεται όλο και πιο ορατό ότι υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες, φτωχοί βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενοι που προσεγγίζουν το Κόμμα, είτε για πρώτη φορά, είτε βγάζοντας ορισμένα συμπεράσματα από τη φενάκη της «αριστερής διακυβέρνησης».

Είναι λοιπόν κρίσιμο ζήτημα να συναντηθούμε με όλον αυτόν τον κόσμο, να συζητήσουμε, να δυναμώσουμε την ιδεολογικοπολιτική μας επίδραση, να στερεώσουμε παραπέρα τη συσπείρωση που πετυχαίνουμε. Γιατί και ο αντίπαλος δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια, η μάχη είναι διαρκής, ασταμάτητη. Με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούμε αυτή την περίοδο, με τις συσκέψεις και τις ατομικές συζητήσεις, γενικότερα με το πολιτικό μας άνοιγμα.

Η ανταπόκριση που έχουμε μέχρι τώρα από τους εργαζόμενους της περιοχής, παρ' όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, μας δίνει δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίσουμε πιο ορμητικά τη μάχη για την υπερκάλυψη των πλάνων της Οικονομικής Εξόρμησης. Είναι αλήθεια ότι ξεκινήσαμε δυναμικά, αλλά ο ρυθμός μας έπεσε λίγο στην πορεία. Υπάρχει όμως πείρα και δυνατότητες να καλύψουμε το χαμένο έδαφος.

Κυρίως υπάρχουν ανεξάντλητες εφεδρείες που ως ΚΟ Θεσσαλίας δεν έχουμε αξιοποιήσει ακόμα. Το κρίσιμο εδώ είναι ο ουσιαστικός έλεγχος. Οι συνεδριάσεις μας να βοηθούν να βγαίνουν συμπεράσματα από την προσπάθεια που έγινε μέχρι τώρα, με βάση τους στόχους που μπήκαν αρχικά, από το πώς οργανώσαμε τη δουλειά και τι χρειάζεται να διορθώσουμε στην πορεία. Παίρνοντας μέτρα που θα βοηθούν το μαζικό άνοιγμα όλων των συντρόφων, με τα στελέχη μπροστά, ζητώντας οικονομική ενίσχυση για το Κόμμα, εξηγώντας τη σημασία που έχει για την πάλη του λαού ένα ισχυρό και οικονομικά αυτοδύναμο ΚΚΕ.

Βοηθώντας έτσι σταθερά στην κινητοποίηση στην κατεύθυνση αυτή όλων των μελών του Κόμματος, και ιδιαίτερα των εκατοντάδων οπαδών που δραστηριοποιούνται δίπλα μας.

Εχοντας επίγνωση των δυσκολιών αλλά και των δυνατοτήτων που έχει το Κόμμα στη Θεσσαλία, αποδεχόμαστε με ιδιαίτερη χαρά την πρόσκληση σε άμιλλα που μας απηύθυνε η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας. Είμαστε σίγουροι ότι η άμιλλα μεταξύ μας θα βοηθήσει τους συντρόφους μας της Στερεάς - Εύβοιας να πιάσουν τους στόχους τους.

Στο κάτω κάτω, μόνο η Ορθρυς (Γούρα) μας χωρίζει, και εκεί έχει πολλά αγριογούρουνα...


Γιώργος ΧΑΡΙΤΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πάνω από το μισό πλάνο καλύφτηκε - συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά(2023-11-29 00:00:00.0)
Με αμείωτη ένταση και «όπλο» την άμιλλα μπήκε στον δεύτερο μήνα(2022-12-07 00:00:00.0)
Κατά 34,54% καλύπτεται το πανελλαδικό πλάνο(2017-11-08 00:00:00.0)
Στο 90,78% το πανελλαδικό πλάνο(2013-12-25 00:00:00.0)
Η επιτυχία της εξόρμησης απάντηση στην αντικομμουνιστική εκστρατεία(2010-06-29 00:00:00.0)
Στα Αμπελάκια και στα Αγραφα(2009-11-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ