Σάββατο 24 Νοέμβρη 2018 - Κυριακή 25 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ερώτηση για την ίδρυση «ακαδημίας κατασκοπείας» της ΕΕ

Την απόφαση της ΕΕ για την ίδρυση «ακαδημίας κατασκοπείας» της ΕΕ (Joint EU Intelligence School), που εμπλέκει τη χώρα ακόμη περισσότερο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης προς την ύπατη εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Φ. Μογκερίνι.

Η Ερώτηση έχει ως εξής: «Σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, στο πλαίσιο της μόνιμα διαρθρωμένης συνεργασίας (PESCO) προωθείται η ίδρυση "ακαδημίας κατασκοπείας" της ΕΕ (Joint EU Intelligence school), ενώ σχεδιάζεται να ηγείται η Ελλάδα στην υπηρεσία με τη συμμετοχή και της Κύπρου. Η "ακαδημία" θα είναι σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ και τις υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών της ΕΕ και θα εκπαιδεύει τα στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών.

Πρόκειται για μια επικίνδυνη εξέλιξη, την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πριμοδοτεί ζητώντας και την ηγεσία του εν λόγω κατασταλτικού μηχανισμού. Αφού πρώτα δηλαδή φανέρωσε τις επιδιώξεις της να μετατρέψει τη χώρα σε απέραντο ευρωΝΑΤΟικό ορμητήριο, τώρα μεθοδεύει να γίνει η χώρα και με τη βούλα κέντρο δράσης μυστικών υπηρεσιών και μηχανισμών.

Σε μια περίοδο που οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται, με ευθύνη της κυβέρνησης η χώρα μετατρέπεται σε μαγνήτη ιμπεριαλιστικών επιθέσεων, ενώ ελλοχεύουν όλο και πιο μεγάλοι κίνδυνοι για το λαό από τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται η ύπατη εκπρόσωπος:

-- Ποιες οι στοχεύσεις της εν λόγω "ακαδημίας" και ποια θα είναι η ακριβής εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτήν;

-- Επιβεβαιώνει δημοσιεύματα στον Τύπο ότι η ελληνική κυβέρνηση αυτοπροτάθηκε για την εγκατάσταση της εν λόγω "ακαδημίας κατασκοπείας" στην Ελλάδα και είχε συμμετοχή και στην κατάρτιση του περιεχομένου της όλης πρότασης;».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ