Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Η αστυνομία συνεχίζει να ερευνά την ποινική ευθύνη του νεκρού!

Η οικογένεια του Ζαχαρία (Ζακ) Κωστόπουλου προτίθεται να κινηθεί και κατά των αστυνομικών και των διασωστών του ΕΚΑΒ οι οποίοι ενεπλάκησαν στα γεγονότα που οδήγησαν στο θάνατό του. Αυτό διευκρίνισε η συνήγορος της οικογένειας, Αννυ Παπαρούσου: «Οταν λέω όλοι, ναι, όλοι οι εμπλεκόμενοι, οι οποίοι άσκησαν βία, δεν άσκησαν τα καθήκοντά τους και υπερέβησαν το μέτρο της νόμιμης δυνατότητας που είχαν για να πράξουν το οτιδήποτε».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης του κοσμηματοπώλη σχετικά με το πόρισμα, τόνισε: «Καταρχήν αναφέρεται στις τοξικολογικές εξετάσεις χωρίς να αναφέρει ότι υπάρχουν δύο εργαστήρια τα οποία ασχολήθηκαν με αυτές, ένα εκ των οποίων το πανεπιστημιακό της Θεσσαλονίκης, που έχει ερευνήσει όλες τις πιθανές ουσίες για ύπαρξη ναρκωτικών. Το δεύτερο είναι ότι παρερμηνεύει έναν ιατρικό όρο που αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση, το "οργανικό στρες", και το μετατρέπει σε "ψυχολογικό στρες". Δηλαδή, η έκθεση αναφέρει ότι ο άνθρωπος υπέστη ένα οργανικό στρες, το οποίο επεξηγείται περαιτέρω, ακριβώς για να μην υπάρχει δυνατότητα παρανόησης, με την έννοια ότι αυτό αποτυπώνει την οργανική αντίδραση του οργανισμού απέναντι στα χτυπήματα. Ο ισχυρισμός του είναι ότι είχε υποστεί ένα ψυχολογικό σοκ και στρες, το οποίο είχε αρχίσει πριν την έναρξη του περιστατικού - και αυτό είναι προφανές ότι δεν ισχύει».

Σχετικά με την πορεία της δικογραφίας, σημείωσε ότι δεν κινείται με τους συνήθεις ρυθμούς και δεν συμβάλλουν οι αρμόδιες υπηρεσίες στη διασφάλιση των πιθανών στοιχείων έστω και τώρα. «Η αστυνομία συνεχίζει να ερευνά την ποινική ευθύνη του νεκρού, ενώ έχει ήδη διαπιστωθεί από την αρχή της ανάκρισης ότι δεν έκανε κανένα αδίκημα», τόνισε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ