Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«CON» στο Θέατρο «Από Κοινού»

Το ανατρεπτικό έργο «CON», της Ανθής Ζαχαριάδου και του Μάριου Νικολάου, θα «ανέβει» για τέσσερις παραστάσεις (23, 24, 30 Νοέμβρη και 1 Δεκέμβρη) στο «Από Κοινού» Θέατρο (Ευπατριδών 4, Γκάζι ΤΚ 11854, τηλ. 211 4057249). Πρόκειται για το έργο που κέρδισε το βραβείο της κριτικής επιτροπής στο 1ο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ «Θεατρικό Αναλόγιο Από Κοινού 2018».

Η πρεμιέρα του έργου είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 23 Νοέμβρη, στις 23.15. Πριν την πρεμιέρα της παράστασης, στις 22.45 θα πραγματοποιηθεί στο φουαγιέ του θεάτρου βιβλιοπαρουσίαση του έργου, από τις εκδόσεις «Οστρια».

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Μεντή (μέλος της κριτικής επιτροπής), στο προλογικό του σημείωμα, το «CON» είναι ένα κείμενο με ανατροπές, χιούμορ, τραγική ειρωνεία, τρυφερότητα, ανθρωπιά αλλά και απανθρωπιά. Αφορά την εξέλιξη της σύγχρονης κοινωνίας σε ανθρώπινα όντα γενετικά προσαρμοσμένα στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων αξιών, συγκεκριμένης σκέψης, συγκεκριμένων επιλογών και προδιαγεγραμμένης συμπεριφοράς και μοντέλου ζωής, που βεβαίως εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας άρχουσας τάξης που δεν χρειάζεται πολίτες αλλά διεκπεραιωτές προγραμμάτων. Οταν όμως ένα ανθρώπινο πλάσμα εν αγνοία του γεννιέται διαφορετικό από το κοινωνικό σύνολο, τότε αργά ή γρήγορα προκύπτει ρήξη, αφού το πλάσμα αυτό ενδέχεται με την εμφάνιση και τη συμπεριφορά του να μολύνει την άριστη λειτουργία του συστήματος.

Κείμενο: Ανθή Ζαχαριάδου και Μάριος Νικολάου

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Μπουγιούρης

Παίζουν: Γιώργος Καπηνιάρης, Δημήτρης Παπαδάκης, Ειρήνη Ιωάννου και Αχιλλέας Σκεύης.

Σκηνικά/Κοστούμια: Δήμητρα Χατζηγιάγκου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ