Τρίτη 20 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΕΣΘΟΝΙΑ 0-1
«Κρύο» φινάλε και προβληματισμός

Ενέτεινε τον προβληματισμό στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου - ενόψει και των επόμενων και σαφώς πιο σοβαρών υποχρεώσεων, για τα προκριματικά του Εuro 2020 - το φινάλε της στο Νations League. Στον τελευταίο αγώνα για τον 2ο όμιλο της 3ης κατηγορίας στη διοργάνωση, η Εθνική γνώρισε ήττα 1-0 από την Εσθονία στο ΟΑΚΑ, τερματίζοντας στην 3η θέση του ομίλου, πολύ μακριά από τον αρχικό στόχο της πρωτιάς και της ανόδου στη 2η κατηγορία (ούτε λόγος βέβαια για διεκδίκηση μίας από τις τέσσερις θέσεις για το Euro 2020 μέσω του Nations League...), και πραγματοποιώντας μέτριες έως κακές εμφανίσεις.

Στο σχεδόν άδειο ΟΑΚΑ, η Εθνική παρατάχθηκε κόντρα στην Εσθονία με 9 αλλαγές σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα με αντίπαλο τη Φινλανδία, και εμφανίστηκε χωρίς ουσία στο παιχνίδι της, έχοντας μια «φλύαρη» υπεροχή την οποία δεν κατάφερε να αξιοποιήσει επιθετικά. Οι ευκαιρίες δεν έλειψαν στο πρώτο μέρος (12 οι τελικές προσπάθειες), τα τελειώματα όμως των Ελλήνων διεθνών ήταν ανεπαρκή. Ετσι, αντί να ανοίξει το σκορ η Ελλάδα το έκανε η Εσθονία, λίγο πριν την ανάπαυλα, με το αυτογκόλ του Λαμπρόπουλου στο 44'. Στην επανάληψη έγινε προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα της μη αξιοποίησης των φάσεων με την είσοδο των Τοροσίδη - Φορτούνη - Μάνταλου, χωρίς επιτυχία όμως. Οι τελικές και πάλι πολλές (29 σύνολο) αλλά όλες άστοχες, με πιο χαρακτηριστική φάση το δοκάρι του Φορτούνη.

Ελλάδα: Μπάρκας, Μπακάκης (46' Τοροσίδης), Παπασταθόπουλος, Λαμπρόπουλος, Γιαννούλης, Σάμαρης, Ζέκα, Μπακασέτας, Μπουχαλάκης (71' Μάνταλος), Μασούρας (57' Φορτούνης), Καρέλης.

Εσθονία: Λέπμετς, Μπαράνοφ, Βίμαν, Ταμ, Καμς, Καλάστε, Ντιμιτρίεφ, Λεπίστου (68' Αντόνοφ), Ζένιοφ (81' Πικ), Λουτς, Σάπινεν (86' Ογιάμα).

  • Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Ουγγαρία νίκησε 2-0 τη Φινλανδία.
  • Η τελική βαθμολογία: Φινλανδία 12, Ουγγαρία 10, ΕΛΛΑΔΑ 9, Εσθονία 4.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ