Σάββατο 17 Νοέμβρη 2018 - Κυριακή 18 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2018
Κλασικές προβοκάτσιες...

Το πρωτοσέλιδο του περίφημου φύλλου της «Πανσπουδαστικής»
Το πρωτοσέλιδο του περίφημου φύλλου της «Πανσπουδαστικής»
Και να που ξέθαψαν πάλι την προβοκάτσια με την «Πανσπουδαστική Νο8».

Δίπλα λοιπόν στα όσα γράφουν και διαδίδουν οι λογής - λογής «ομάδες» και μηχανισμοί, από φασιστοειδή μέχρι αυτοαποκαλούμενους «αντιεξουσιαστές», «κολλάνε» και ορισμένα ΣΥΡΙΖΑίικα Μέσα, που ανέσυραν τις αθλιότητες περί «Πανσπουδαστικής Νο8» (η εφημερίδα της Αντι-ΕΦΕΕ, φοιτητική αντιδικτατορική οργάνωση στη συγκρότηση της οποίας πρωτοστάτησε η ΚΝΕ), αναμασώντας την αθλιότητα ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ κατήγγειλαν ως προβοκάτσια της Ασφάλειας την κατάληψη του Πολυτεχνείου.

Ποια είναι η πραγματικότητα;

Πρώτον, η «Πανσπουδαστική» φύλλο με αριθμό 8, με ημερομηνία Γενάρης - Φλεβάρης 1974 (και όχι όπως πολλές φορές λέγεται, ότι κυκλοφόρησε τις μέρες της εξέγερσης), χαιρέτιζε την εξέγερση του Πολυτεχνείου και κατήγγειλε από το πρωτοσέλιδό της το έγκλημα της δικτατορίας στο Πολυτεχνείο, είχε τα ονόματα των νεκρών και καλούσε τον λαό να τους τιμήσει, βαδίζοντας πιο αποφασιστικά στο δρόμο της αντιδικτατορικής πάλης.

Δεύτερον, η περιβόητη καταγγελία, που δημοσιεύεται στο εσωτερικό του συγκεκριμένου φύλλου, είναι ανακοίνωση της Επιτροπής Κατάληψης του Πολυτεχνείου, αναφέρεται σε δράση προβοκατόρων και απόπειρά τους να εισβάλουν στο Πολυτεχνείο και αποτελεί απάντηση στη συκοφαντική ανακοίνωση της δολοφονικής ΕΣΑ για το Πολυτεχνείο. Το ότι η χούντα επιχείρησε να χτυπήσει το αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα και την εξέγερση του Πολυτεχνείου, εκτός από την άμεση καταστολή, στέλνοντας και προβοκάτορες - ασφαλίτες, δεν μπορεί να είναι κάτι που να αμφισβητείται.

Τρίτον, τον ρόλο που έπαιξαν η ΚΝΕ και το ΚΚΕ στην εξέγερση και στην κατάληψη του Πολυτεχνείου, όπως και γενικότερα στην αντιδικτατορική δράση, μαρτυρούν τα εκατοντάδες βασανισμένα, φυλακισμένα και εξορισμένα στελέχη και μέλη του Κόμματος. Οποιος προσπαθεί να το αμφισβητήσει, μόνο γελοιότητες μπορεί να γράψει. Αλλωστε, από την πρώτη στιγμή του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ πήραν ξεκάθαρη θέση, τον χαιρέτισαν και τον υποστήριξαν (Ανακοίνωση του ΠΓ, 15/11/73). Στελέχη και μέλη τους έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση του αγώνα, δίνοντας μάχη για τον προσανατολισμό και το περιεχόμενό του, ενάντια και στους ελιγμούς της χούντας, ενώ οι κομματικές δυνάμεις πρωτοστάτησαν στο κρίσιμο ζήτημα, να υπάρξει ενεργή, μαζική υποστήριξη από το εργατικό κίνημα. Το ίδιο έγινε και από τον ρ/φ σταθμό του Κόμματος από το εξωτερικό.

Τέταρτον, είναι επίσης γεγονός ότι στην πρώτη Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης του Πολυτεχνείου τα μέλη της ΚΝΕ και της Αντι-ΕΦΕΕ απέκτησαν πλειοψηφία. Εδώ είναι που τα επιχειρήματά τους έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με τη λογική. Είναι άραγε δυνατόν να πλειοψηφείς στην επιτροπή μιας κατάληψης που καταγγέλλεις ως προβοκάτσια, και μάλιστα εκ των υστέρων, 3 μήνες μετά;

Τέτοιες «επετειακές» αθλιότητες στοχεύουν κυρίως στις νεότερες γενιές, για να υπονομεύσουν τη συνάντησή τους με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, τη συμμετοχή τους στην αντιιμπεριαλιστική πάλη, που είναι σήμερα επιτακτική ανάγκη. Δυστυχώς για εκείνους, το μελάνι τους δεν μπορεί να βρωμίσει την ιστορική αλήθεια. Απλά επιβεβαιώνουν ότι στο πρόσωπο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ βλέπουν τον βασικό κίνδυνο για το σάπιο σύστημα που υπερασπίζονται...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ