Σάββατο 17 Νοέμβρη 2018 - Κυριακή 18 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την άμιλλα μεταξύ των ΚΟ του ΚΚΕ στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2018

Η κατάταξη των ΚΟ πανελλαδικά, μετά το τρίτο «κλείσιμο»
Η κατάταξη των ΚΟ πανελλαδικά, μετά το τρίτο «κλείσιμο»
«Αντε, λοιπόν, συντρόφοι,

να τη διαβούμε πιο γοργά

όση ζωή μας μένει

με πεντάχρονα»...

ΒΛ. ΜΑΓΙΑΚΟΦΣΚΙ

Από την 1η Νοέμβρη, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διεξάγουν με επιτυχία την Οικονομική Εξόρμηση που προκήρυξε η ΚΕ για το δίμηνο Νοέμβρη - Δεκέμβρη και που συμπίπτει χρονικά με τη συμπλήρωση των 100χρονων από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Μια σημαντική μάχη προκειμένου το Κόμμα να ανταποκριθεί στα αυξημένα καθήκοντα της οργάνωσης της λαϊκής πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, για τη συσπείρωση δυνάμεων, την αλλαγή του αρνητικού συσχετισμού, την προώθηση της Κοινωνικής Συμμαχίας. Για την ανατροπή του βάρβαρου εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος, για την εργατική εξουσία.

Οι εργαζόμενοι, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής, ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Την ίδια περίοδο είναι σε εξέλιξη οι εκδηλώσεις που οργανώνουν οι Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και που θα κορυφωθούν στις 25 του Νοέμβρη με τη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σ. Δημήτρη Κουτσούμπα.

Εχουμε μπει σε μια μεγάλη, δύσκολη και ωραία προσπάθεια, με την οποία επιδιώκουμε να θέσουμε καλύτερες βάσεις για την ισχυροποίηση του Κόμματος και της ΚΝΕ, την ανασύνταξη του κινήματος, την Κοινωνική Συμμαχία.

Εντείνουμε την ιδεολογική και πολιτική μας δουλειά, την προβολή της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ, έχοντας υπόψη τις πολιτικές εξελίξεις (διεθνείς και εσωτερικές) αλλά και ότι διευρύνεται το τμήμα εκείνο των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων που εκτιμά το Κόμμα μας και προσβλέπει σ' αυτό, ταυτόχρονα, όμως, βρίσκεται στο στόχαστρο των εκμεταλλευτών και των κάθε είδους πολιτικών εκπροσώπων και μηχανισμών τους.

Επιδιώκουμε και θα τα καταφέρουμε ν' αποκαλύψουμε στα μάτια του λαού και ν' αναχαιτίσουμε τη δηλητηριασμένη προπαγάνδα του κεφαλαίου και των ανθρώπων του, τον αντικομμουνισμό (χοντροκομμένο ή ραφιναρισμένο), το φόβο και την τρομοκρατία, τους περιβόητους «εθνικούς στόχους» της αστικής τάξης περί «ανάπτυξης» και «επιστροφής στην κανονικότητα», τα εγκληματικά ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια και την επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας σ' αυτά, το ρόλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρεί να συστρατεύσει το λαό μας και τη νεολαία μας με τα μεγάλα συμφέροντα, το ρόλο των άλλων αστικών και οπορτουνιστικών κομμάτων.

Επιδιώκουμε, επίσης, να μετράμε συγκεκριμένα βήματα σε μια σειρά από σοβαρούς κομματικούς δείκτες:

Μεγαλύτερη και πιο δραστήρια συμμετοχή των μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ στη ζωή και τη δράση των Οργανώσεων, συσπείρωση ευρύτερου κόσμου, στράτευση οπαδών και φίλων, αύξηση της κυκλοφορίας και καλύτερη αξιοποίηση του «Ριζοσπάστη», κάλυψη των πλάνων στρατολογίας και οικοδόμησης και, βεβαίως, γερά οικονομικά, για να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία και δράση του Κόμματός μας υπέρ των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων.

Ολα τα παραπάνω προσδιορίζουν την ιδιαίτερη ιδεολογικοπολιτική σημασία που αποκτά η Οικονομική Εξόρμηση, πάντα σε συνδυασμό με τις δυνατότητες και την ανάγκη να πραγματοποιήσει το Κόμμα μας ένα μεγάλο πολιτικό άνοιγμα στους εργαζόμενους της χώρας μας.

Κλείνοντας έναν αιώνα αγώνων και θυσιών, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ δυναμώνουμε την προσπάθειά μας, ώστε να ισχυροποιηθούν ακόμα περισσότερο όλα τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του ως Κόμματος Νέου Τύπου, να αυξηθεί η ικανότητά του να δρα ως επαναστατική πρωτοπορία «παντός καιρού».

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ, που αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για να αναδειχτούν όλες οι αρετές της εργατικής τάξης ως φορέα της κοινωνικής απελευθέρωσης, του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Σήμερα χρειάζεται ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ, ικανό στην πάλη για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, την εδραίωση της αντικαπιταλιστικής - αντιμονοπωλιακής κοινωνικής συμμαχίας, ικανό να ηγηθεί στην πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Η Γραμματεία της ΚΕ καλεί τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τους φίλους και οπαδούς να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για την επιτυχία της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης, που ξεκίνησε την 1η Νοέμβρη και θα ολοκληρωθεί στις 10 Γενάρη 2019 (και, ήδη, σημειώνει επιτυχία, καθώς, από το πρώτο 15ήμερο, έχει ξεπεράσει το 40%). Να απευθυνθούν πλατιά, άνθρωπο τον άνθρωπο, στα εργοστάσια, σε κάθε τόπο δουλειάς, στις σχολές, στις γειτονιές, για να φτάσει μαζί με το κουπόνι και η πρόταση του Κόμματος. Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι κανένα μέλος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δεν θα μείνει έξω απ' τη μεγάλη πολιτικοοικονομική προσπάθεια του Κόμματός μας.

Προκηρύσσουμε άμιλλα μεταξύ των Κομματικών Οργανώσεων για την υπερκάλυψη των στόχων της Οικονομικής Εξόρμησης.

Η άμιλλα μεταξύ των ΚΟ μπορεί να λειτουργήσει ως ένα πολύ αποτελεσματικό όπλο, καθώς εκφράζει τον χαρακτήρα του Κόμματος, λειτουργεί διαπαιδαγωγητικά, ενισχύει την πρωτοβουλία, κινητοποιεί για την κατάκτηση των υψηλών στόχων, αποτελεί παλιά δοκιμασμένη παράδοση του επαναστατικού κινήματος, παρακινεί σε ευγενικό συναγωνισμό και στηρίζεται στη συνεργασία, στην αμοιβαία βοήθεια, στη συντροφικότητα - καμία σχέση δεν έχει με τον καπιταλιστικό ανταγωνισμό.

Καλούμε, λοιπόν, τις Οργανώσεις Περιοχής, τις Τομεακές Οργανώσεις και τις ΚΟΒ να οργανώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μεταξύ τους άμιλλα.

Με τη λήξη της Οικονομικής Εξόρμησης, θα βραβευτούν οι τρεις πρώτες Οργανώσεις Περιοχής, σε ειδική εκδήλωση της ΚΕ, με τα παρακάτω βραβεία:

  • Για την 1η Οργάνωση: Η σημαία του Κόμματος, τιμητική πλακέτα και τεχνικός εξοπλισμός.
  • Για τη 2η Οργάνωση: Τιμητική πλακέτα, τεχνικός εξοπλισμός και πίνακας ζωγραφικής απ' το Αρχείο του Κόμματος.
  • Για την 3η Οργάνωση: Τιμητική πλακέτα και τεχνικός εξοπλισμός.

Κριτήρια για την ανάδειξη των τριών πρώτων Οργανώσεων Περιοχής θα είναι οι παρακάτω δείκτες:

1. Ο βαθμός υπερκάλυψης του συνολικού πλάνου της ΚΟ.

2. Η προσωπική συνεισφορά των μελών της ΚΟ («κόκκινα μεροκάματα») και η συγκέντρωση των κομματικών συνδρομών για Νοέμβρη - Δεκέμβρη.

3. Ο βαθμός ανταπόκρισης και στράτευσης των οπαδών και φίλων του Κόμματος.

100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ

Με το λαό, για το σοσιαλισμό

«Σεμνή υπογραφή του λαού μας

στις λεωφόρους του μέλλοντος».

(Γιάννης Ρίτσος)

15/11/2018

Η Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org