Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Να σταματήσει η δίωξη αντιφασίστα αγωνιστή

Η Κεντρική Διοίκηση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καταγγέλλει με αγανάκτηση τη συνεχιζόμενη δικαστική δίωξη του πρώην προέδρου του παραρτήματος Σάμου, Διαμαντή Γρυδάκη, επειδή αντέδρασε στη φασιστική ομιλία καθηγήτριας στο Γυμνάσιο Μαραθόκαμπου στις 28/10/2012.

Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση: «Πρωτόδικα ο συναγωνιστής μας Γρυδάκης καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή και τη Δευτέρα 19/11 δικάζεται στο τριμελές Eφετείο Σάμου. Η κατηγορία είναι πως μ' αυτά που είπε, έκανε τάχα συκοφαντική δυσφήμηση κατά της συγκεκριμένης καθηγήτριας. Αλλά, αναρωτιόμαστε, από πότε είναι συκοφαντική δυσφήμηση η επιβαλλόμενη απάντηση στους ύμνους της καθηγήτριας υπέρ φασιστών σφαγέων του ελληνικού λαού και των ομοϊδεατών τους δικτατόρων Μεταξά και Παπαδόπουλου; Το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο σοβαρό όταν αυτό συμβαίνει στα σχολεία μας, που οφείλουν να διαπαιδαγωγούν τη νεολαία μας στις δημοκρατικές - ανθρωπιστικές αξίες... Τέτοιες διώξεις, μαζί με τις ενέργειες των αστικών κυβερνήσεων (όπως και της σημερινής των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) να καλούν βουλευτές της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής σε εκδηλώσεις στις εθνικές επετείους, είναι που ρίχνουν νερό στο μύλο του νεοφασισμού. Και είναι καθήκον κάθε πολίτη και αγωνιστή, ιδιαίτερα των δασκάλων, να απαντούν αποφασιστικά σε κάθε απόπειρα προβολής φασιστικών απόψεων που διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα.

Η διοίκηση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ απαιτεί να κηρυχθεί αθώος ο συναγωνιστής Γρυλάκης και να σταματήσει κάθε δίωξη εναντίον του».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ