Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ασφαλίτης τράβηξε όπλο σε ομάδα απεργιακής περιφρούρησης των οικοδόμων!

Ενα ακόμα επεισόδιο στην επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων και αστυνόμευσης των συνδικάτων

Ενα ακόμα επεισόδιο στην εντεινόμενη επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων και αστυνόμευσης των συνδικάτων, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, εκδηλώθηκε στη χτεσινή απεργία, όταν ασφαλίτης τράβηξε όπλο απέναντι σε ομάδα απεργιακής περιφρούρησης συνδικαλιστών οικοδόμων, παρότι από την αρχή οι συνδικαλιστές ενημέρωσαν για την ιδιότητά τους.

Στη συνέχεια, κατέφθασαν στο χώρο αστυνομικές δυνάμεις και εγκλώβισαν τους συνδικαλιστές, με πρόθεση να προχωρήσουν σε προσαγωγές. Κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, οι εργαζόμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το νέο αυτό απαράδεκτο περιστατικό κατήγγειλαν από το βήμα της απεργιακής συγκέντρωσης στην πλατεία Κάνιγγος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Γ. Τασιούλας, και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, Γ. Αναγνώστου.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων«καταγγέλλει το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργείται από τις αστυνομικές δυνάμεις με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» και υπογραμμίζει:

«Το σημερινό περιστατικό δεν είναι τυχαίο. Είναι συνέχεια ενός επεξεργασμένου σχεδίου με σκοπό την τρομοκράτηση των εργαζομένων και των αγώνων τους.

Χτες, είχαμε εισαγγελείς και πρωτοδίκες να ζητάνε στοιχεία και ενημέρωση από το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης για τις αρχαιρεσίες του, για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας, τους επικεφαλής των παρατάξεων. Πριν από λίγες μέρες, στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο γήπεδο της ΑΕΚ εμφανίστηκε αστυνομικός διευθυντής, που απειλούσε με εισαγγελείς, λέγοντας ότι η απεργία είναι παράνομη, αποφασισμένη από μια "ισχνή μειοψηφία". Επίσης, πριν από λίγες μέρες στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης αποκαλύφθηκε η παρουσία ασφαλίτη, που ήταν με συγκεκριμένη αποστολή από το "Συνδικαλιστικό" της Ασφάλειας.

Είναι φανερό ότι η υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων και σχεδιασμών πάει χέρι χέρι με την ένταση των κατασταλτικών μέτρων απέναντι στα Συνδικάτα, στη γραμμή πάλης που βάζει μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων.

Ούτε οι οικοδόμοι ούτε οι εργαζόμενοι ούτε οι αγώνες θα σταματήσουν, όσα αντιδραστικά σχέδια κι αν θέσουν σε λειτουργία διάφοροι μηχανισμοί.

Συσπειρωμένοι στην Ομοσπονδία μας, στα Συνδικάτα και τη γραμμή πάλης, θα τσαλακώσουμε τα σχέδιά τους και θα επιβάλουμε με τον αγώνα μας το δίκιο μας».

Καταδίκη από συνδικαλιστικές οργανώσεις

Το νέο επεισόδιο καταστολής σε βάρος συνδικάτων και εργαζομένων καταδικάστηκε μαζικά από τους οικοδόμους στις απεργιακές συγκεντρώσεις του κλάδου, ενώ ανακοινώσεις καταγγελίας εξέδωσαν μια σειρά συνδικαλιστικών οργανώσεων. Μεταξύ άλλων τα Εργατικά Κέντρα Λάρισας και Ζακύνθου, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» ΠΕΕΜΑΓΕΝ, τα Συνδικάτα Τύπου και Χάρτου, Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικών Κεντρικής Μακεδονίας κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ