Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φασιστοειδή επιχείρησαν να βεβηλώσουν το Πολυτεχνείο

Δύο άνδρες, 21 και 31 ετών, και μια 45χρονη προσήγαγαν οι αστυνομικές αρχές χτες τα ξημερώματα, την ώρα που τα τρία αυτά άτομα επιχειρούσαν να κρεμάσουν πανό με κέλτικο σταυρό στην κεντρική πύλη του Πολυτεχνείου στην Αθήνα.

Κατά την προσαγωγή βρέθηκαν πάνω τους μια σημαία με κέλτικο σταυρό, το ναζιστικό σύμβολο που χρησιμοποιεί κατ' επανάληψη η Χρυσή Αυγή, ενώ δεν βρέθηκε το πανό, που εκτιμάται ότι πρόλαβε και το πήρε άτομο που ήταν μαζί τους και διέφυγε. Σημειώνεται ότι ένας από τους προσαχθέντες έχει ακόμα μία προσαγωγή για ρίψη φυλλαδίων της Χρυσής Αυγής το 2014.

Σε σχόλιό του με αφορμή τις προκλητικές ενέργειες φασιστοειδών στο Πολυτεχνείο, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ επισημαίνει:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που νοσταλγοί του Παπαδόπουλου και του Χίτλερ προκαλούν ενόψει του εορτασμού του Πολυτεχνείου, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην υπονόμευση του εορτασμού, όπως κάνουν και μια σειρά άλλοι μηχανισμοί. Είναι λογικό. Καλύτερη απάντηση στις προκλήσεις είναι η συμμετοχή χιλιάδων νέων στους αγωνιστικούς εορτασμούς στο χώρο του Πολυτεχνείου και στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία το Σάββατο 17 Νοέμβρη, διαδηλώνοντας για τα σύγχρονα δικαιώματα της νεολαίας, ενάντια στην εμπλοκή στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που έχουν την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ