Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση Τσίπρα - Κόντε

Την πρώτη διμερή συνάντησή τους είχαν το βράδυ της Δευτέρας στο Παλέρμο της Σικελίας, στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης για τη Λιβύη, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας με τον Ιταλό ομόλογό του, Τζ. Κόντε.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο επίκεντρο της συνάντησής τους βρέθηκε η Ενέργεια και πιο συγκεκριμένα η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα την επόμενη περίοδο, ιδιαίτερα σε σχέση με τους αγωγούς TAP, «East Med» και «Turkish/South Stream». Η κοινοπραξία «IGI Poseidon» (ΥΦΑ Ποσειδών) άρχισε πρόσφατα νέα φάση μελετών για τον αγωγό «East Med». Επίσης συζήτησαν για την προώθηση ιταλικών επενδύσεων στην Ελλάδα, με έμφαση στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Ιταλό ομόλογό του και για τα επόμενα βήματα σε σχέση με την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας, ειδικότερα στο Ιόνιο, και αντάλλαξαν απόψεις για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό και τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη.

Ο Αλ. Τσίπρας είχε επίσης εκτενή συζήτηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Α. Φ. Σίσι - που ήταν στο Παλέρμο για συναντήσεις αλλά δεν συμμετείχε στη Διάσκεψη - ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για την περαιτέρω αποσταθεροποίηση της Λιβύης και για την ενεργή ανάμειξη τρίτων χωρών στη χώρα. Επιπλέον, συζήτησαν το ρόλο της Ελλάδας και της ΕΕ κατά την επόμενη περίοδο σε σχέση με τη Λιβύη.

Τέλος, ο πρωθυπουργός είχε συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, Ντ. Μεντβέντεφ, ενόψει της επίσκεψής του, αρχές Δεκέμβρη, στη Μόσχα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ