Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκρηκτικός μηχανισμός έξω από το σπίτι του αντιεισαγγελέα Ντογιάκου

Eurokinissi

Εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε χτες τα ξημερώματα έξω από την πολυκατοικία όπου μένει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, στον Βύρωνα και εντοπίστηκε τα ξημερώματα έπειτα από δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε ιστοσελίδα και σε εφημερίδα.

Οπως έγινε γνωστό από αρμόδιες αστυνομικές πηγές, ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε κατσαρόλα, μέσα στην μπαγκαζιέρα δίκυκλου, έξω από την πολυκατοικία της οδού Αδραμυτίου. Οι πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) κατάφεραν να την εξουδετερώσουν, χωρίς ελεγχόμενη έκρηξη. Πιθανολογείται ότι η βόμβα δεν εξερράγη από κάποιο λάθος στη συνδεσμολογία, αλλά και αυτό θα διευκρινιστεί από την εργαστηριακή έρευνα.

Για τύχη που βοήθησε να μην εκραγεί ο μηχανισμός και να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι έκανε λόγο ο αντεισαγγελέας Εφετών Ισ. Ντογιάκος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους. «Δεν έχω δεχτεί απειλές και αυτήν την περίοδο δεν χειρίζομαι στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κάποια σοβαρή υπόθεση, στην οποία να πηγαίνει το μυαλό μου ότι έγινε η αιτία για να στοχοποιηθώ», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα ειδοποιήθηκε από την Αστυνομία για το συμβάν. Από το περιβάλλον του, πάντως, «δείχνουν» το πρόσφατο παρελθόν ως αιτία στοχοποίησής του. Οπως λένε, «ο κ. Ντογιάκος εδώ και τρία χρόνια στοχοποιείται λόγω της μακροχρόνιας αρνητικής αναφοράς στο όνομά του». Με τον Ισ. Ντογιάκο επικοινώνησε τηλεφωνικά ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχ. Καλογήρου, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του.

Θυμίζουμε ότι ο Ισ. Ντογιάκος ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών έχει χειριστεί πολύ σημαντικές υποθέσεις, όπως της Χρυσής Αυγής, της «Siemens» και του Ανδ. Βγενόπουλου. Είχε ζητήσει από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή σε δίκη 68 ατόμων, μεταξύ των οποίων και των 18 ναζιστών βουλευτών για να ερευνηθεί η εγκληματική δράση τους. Η Χρυσή Αυγή είχε κάνει λόγο για εισαγγελέα «ειδικών αποστολών», ενώ στη συνομιλία του πρώην γγ της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκου με τον βουλευτή Ηλ. Κασιδιάρη ο εισαγγελέας αποκαλείται «υποχείριο του Σαμαρά». Επίσης, ο δικαστικός ήταν ανάμεσα στους τρεις εισαγγελείς σε βάρος των οποίων ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για λάθη και παραλείψεις που οδήγησαν στο «ναυάγιο» της δίκης της «Siemens».

Θυμίζουμε ακόμα ότι με αφορμή την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων ο εφοπλιστής Β. Μαρινάκης ανέφερε («ΒΗΜΑ» 6/9/2016) σχετικά με τον εισαγγελέα Σ. Δασκαλόπουλο ότι «πάντα ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και υπάκουε τυφλά στις εντολές του Ισ. Ντογιάκου, ο οποίος εκτελούσε συμβόλαιο σε βάρος μου».

Αντιδράσεις από δικαστές, εισαγγελείς και κόμματα

«Δικαστές και εισαγγελείς εργάζονται ανεπηρέαστοι και δεν τρομοκρατούνται», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, καταδικάζοντας «κάθε τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά κρατικών λειτουργών, οι οποίοι επιτελούν το συνταγματικό τους καθήκον». Ακόμα, η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδας καταδικάζει κάθε τρομοκρατική ενέργεια κατά δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και καλεί την Πολιτεία να λάβει τα αναγκαία μέτρα για τη διατήρηση και ενίσχυση των μέτρων φύλαξης και προστασίας των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Με ανακοίνωσή της, η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι η ανοχή στη βία και την ανομία έχει οδηγήσει την κατάσταση της χώρας στο απροχώρητο. Το Κίνημα Αλλαγής τονίζει ότι η δικαιοσύνη στη χώρα μας δεν μπορεί να δρα υπό καθεστώς πιέσεων οποιουδήποτε χαρακτήρα, να διερευνηθεί πολύ γρήγορα. Το Ποτάμι κάνει λόγο για κάθε λογής ακραίους που τελούν υπό καθεστώς ιδιότυπης ασυλίας με κυβερνητική ανοχή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ