Τρίτη 13 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Σημαντική νίκη εργαζομένων σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ

Σε μήνυμά του προς το ΠΑΜΕ το Συνδικάτο Nakliyat-Is από την Τουρκία (μέλος της ΠΣΟ) ενημερώνει για τη σημαντική επιτυχία των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ.

Οπως σημειώνει το Συνδικάτο, 1.500 εργαζόμενοι της αλυσίδας «Uyum Market», ιδιοκτησίας της πολυεθνικής ΜΑΚΡΟ, αφού εξαγοράστηκε η αλυσίδα τους από την εταιρεία «Migros», απολύθηκαν χωρίς να τους δοθούν καν οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις.

Οι εργαζόμενοι των «Uyum» διεκδικώντας τις αποζημιώσεις τους, συντονίστηκαν με τους εργαζόμενους των «ΡΕΑΛ Μάρκετ» της Τουρκίας που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα και βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Μέσω αυτών ήρθαν σε επαφή με το Συνδικάτο Nakliyat-Is.

Με τη στήριξη του Συνδικάτου, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε σειρά κινητοποιήσεων και αγώνων για πολλούς μήνες. Μετά από 6 μήνες κινητοποιήσεων κόντρα στην εργοδοσία, στην κυβέρνηση της Τουρκίας και τις δυνάμεις καταστολής, στις 8 Νοέμβρη η εταιρεία «Migros» υποχρεώθηκε να καταβάλει το σύνολο των οφειλόμενων στους εργαζόμενους.

Το ΠΑΜΕ εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στο Συνδικάτο Nakliyat-Is και στους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ «Uyum» που απέδειξαν ότι το δίκιο των εργατών κατακτιέται με αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ