Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Ρωσικές καταγγελίες για τις σφαγές των ΗΠΑ στη Ράκα

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Η καταστροφική επιχείρηση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους πέρσι τον Οκτώβρη, στο αλλοτινό προπύργιο των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους», στη Ράκα της Συρίας, είχε ως αποτέλεσμα την σχεδόν καθολική καταστροφή της πόλης και τη σφαγή πολλών χιλιάδων αμάχων. Χτες, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμυνας Μαρία Ζαχάροβα, σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των βομβαρδισμών των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, τονίζοντας ότι βρέθηκαν σε μαζικούς τάφους στη Ράκα τα λείψανα πάνω από 8.000 αμάχων.

«Την περασμένη βδομάδα η συριακή κυβέρνηση, σε επιστολές στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και στον προεδρεύοντα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενημέρωσε για τα τραγικά στατιστικά αναφορικά με τα θύματα των βομβαρδισμών του συνασπισμού των ΗΠΑ στην πόλη της Ράκα στη διάρκεια "απελευθέρωσής" της από το "Ισλαμικό Κράτος"», τόνισε η Ζαχάροβα, λέγοντας ότι σχεδόν οι μισές σοροί (4.000 ατόμων) βρέθηκαν κοντά στο στάδιο και τον ζωολογικό κήπο της πόλης, καθώς και σε τουλάχιστον δύο συνοικίες, αφού απομακρύνθηκαν τα ερείπια και τα μπάζα. Πρόσθεσε πως βρέθηκαν τα λείψανα 2.500 γυναικόπαιδων και ηλικιωμένων κοντά στην παιδιατρική κλινική και το Εθνικό Νοσοκομείο της Ράκα και πως άλλος μαζικός τάφος εντοπίστηκε κοντά στην περιοχή Αλ Πανοράμα, όπου είχαν θαφτεί άλλα 1.500 θύματα αεροπορικών βομβαρδισμών.

Επιπλέον, χτες στην περιοχή Χαμίμα, ανατολικά της Παλμύρας στη Συρία, ο συριακός στρατός κατάφερε να απελευθερώσει άλλες 19 γυναίκες και παιδιά Δρούζων που κρατούσαν ομήρους από τον περασμένο Ιούλη μερικές εκατοντάδες τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους». Τα γυναικόπαιδα αυτά είχαν απαχθεί στη νότια επαρχία Σουέιντα στις 25 Ιούλη από τζιχαντιστές, μετά από φονική επιδρομή που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 210 ατόμων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ