Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Με παρουσία του «συνδικαλιστικού» της Ασφάλειας ξεκίνησαν οι εργασίες!

Κυβέρνηση και εργατοπατέρες έβαλαν σε εφαρμογή την επιχείρηση έντασης της αστυνομοκρατίας στις συνδικαλιστικές οργανώσεις

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και της «Εργατικής Ενότητας» καταγγέλλουν την παρουσία του ασφαλίτη στο Συνέδριο (δεύτερος από δεξιά σε πρώτο πλάνο)
Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και της «Εργατικής Ενότητας» καταγγέλλουν την παρουσία του ασφαλίτη στο Συνέδριο (δεύτερος από δεξιά σε πρώτο πλάνο)
Η ξεκάθαρη σύγκρουση των δύο γραμμών στο συνδικαλιστικό κίνημα αποτυπώθηκε ανάγλυφα ήδη από τη χτεσινή πρώτη μέρα του 33ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).

Από τη μια, συνδικάτα και συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, που παλεύουν για συνδικάτα ζωντανά, στήριγμα και οργανωτές των αγώνων των εργατών, σε ρήξη με την πολιτική που τους τσακίζει προς όφελος του κεφαλαίου.

Από την άλλη, οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που δίνουν τα ρέστα τους για την επιβολή της γραμμής υποταγής των εργαζομένων στα συμφέροντα των μονοπωλίων, οι δυνάμεις της νοθείας και του εκφυλισμού που οργανώνουν εργατικό συνέδριο... συνοδεία του «συνδικαλιστικού» της Ασφάλειας και της Αστυνομίας!

Ασφαλίτης πιάστηκε «στα πράσα» να παρακολουθεί τη διαδικασία του Συνεδρίου!

Ηδη από χτες το απόγευμα, πριν ακόμα ξεκινήσει το Συνέδριο, οι δυνάμεις της «Εργατικής Ενότητας» έδιναν τη μάχη για να αποκαλύψουν τον επιζήμιο για την εργατική τάξη ρόλο των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ), που με το «έτσι θέλω» και τη χρήση... «δεύτερης» σφραγίδας προσπαθούσαν να επικυρώσουν την παρουσία νόθων αντιπροσώπων.

Εκείνη την ώρα, έδωσε το «παρών» ένας αστυνομικός διευθυντής, καλεσμένος από την πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΘ, «για κάθε ενδεχόμενο», όπως είπε.

Η υπηρεσιακή ταυτότητα του ασφαλίτη που «πιάστηκε στα πράσα» να παρακολουθεί κατόπιν εντολής το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου
Η υπηρεσιακή ταυτότητα του ασφαλίτη που «πιάστηκε στα πράσα» να παρακολουθεί κατόπιν εντολής το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου
Λίγο μετά αντιπρόσωποι της «Εργατικής Ενότητας» έπιασαν «στα πράσα» ασφαλίτη, με το όνομα Δημήτρης Βύσαλης, που περιφερόταν και παρακολουθούσε τη διαδικασία του Συνεδρίου!

Γεγονός που έδειξε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ανταποκρίθηκε άμεσα στην απαίτηση της πλειοψηφίας του προεδρείου της ΓΣΕΕ να στέλνει ΜΑΤ και ασφαλίτες στα συνέδρια και τις άλλες διαδικασίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων, για να στηρίζουν τις δυνάμεις που με νοθεία και εκφυλιστικές μεθοδεύσεις επιδιώκουν να κρατούν τα συνδικάτα δεμένα στην υπηρεσία του κεφαλαίου.

Την παρουσία του ασφαλίτη κατήγγειλε στα μέσα ενημέρωσης ο Λεωνίδας Στολτίδης, εκ μέρους της «Εργατικής Ενότητας».

Για το ίδιο θέμα, ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης στη ΓΣΕΕ, κρατώντας την υπηρεσιακή ταυτότητα του ασφαλίτη, δήλωσε το εξής: «Είναι από το "συνδικαλιστικό" της Ασφάλειας. Ηρθε εδώ να παρακολουθήσει το Συνέδριο σταλμένος από την υπηρεσία του. Ξέρετε, πριν λίγες μέρες η πλειοψηφία στη διοίκηση της ΓΣΕΕ έστειλε χαρτί στην κυρία Γεροβασίλη και ζήταγε παρουσία των ΜΑΤ και της Ασφάλειας, προφανώς για να γίνουν τα συνέδρια. Συνέδριο πραγματικό θα γίνει μόνο με την παρουσία των εργατικών συνδικάτων και των ίδιων των εργαζομένων. Οχι με την Ασφάλεια, όχι με την παρουσία στελεχών εκείνων των παρατάξεων που αποφάσισαν να φέρουν εδώ την Ασφάλεια. Θέλουν συνέδρια μακριά από τους εργαζόμενους. Εμείς θέλουμε συνέδριο ζωντανό, μαχητικό, δημοκρατικό, ανοιχτό στους εργαζόμενους, να ξεκινήσει με τους πραγματικούς αντιπροσώπους και όχι με τους νόθους των εργοδοτών και όποιων άλλων».

Οι αντιπρόσωποι της «Εργατικής Ενότητας» κατήγγειλαν τις μεθοδεύσεις νοθείας των εργατοπατέρων
Οι αντιπρόσωποι της «Εργατικής Ενότητας» κατήγγειλαν τις μεθοδεύσεις νοθείας των εργατοπατέρων
Ο ασφαλίτης παραδόθηκε στον διοικητή του, ενώ ακουγόταν δυνατά το σύνθημα «Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών».

Η μάχη είναι αν τα συνδικάτα θα είναι στα χέρια των εργαζομένων ή των αντιπάλων τους

Το Συνέδριο ξεκίνησε με ομιλία του προέδρου του ΕΚΘ, Π. Τσαραμπουλίδη (ΠΑΣΚΕ), ο οποίος δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για να καταγγείλει την παρουσία της Αστυνομίας και της Ασφάλειας!

Στη συνέχεια, η πλειοψηφία προσπάθησε να αφαιρέσει τον λόγο από το κόμματα που είχαν προσκαλέσει και να λήξει όσο πιο γρήγορα γίνεται τη χτεσινή πρώτη μέρα του Συνεδρίου.

Κάτω από την πίεση και την απαίτηση συνέδρων, τον λόγο πήρε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σ. Ζαριανόπουλος, που κατήγγειλε την παρουσία του ασφαλίτη, τονίζοντας ότι το εργατικό κίνημα έχει δώσει αγώνες και αίμα για να πετάξει τους ασφαλίτες από τα συνδικάτα.

Ακολούθως, χαιρετίζοντας το Συνέδριο εκ μέρους του ΚΚΕ, ο ευρωβουλευτής του Κόμματος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη βασική διαπάλη στο συνδικαλιστικό κίνημα: «Ταξική συνεργασία ή ταξική πάλη. Η συνδικαλιστική μάχη δεν είναι απλά για τις καρέκλες. Είναι μάχη αν τα συνδικάτα θα είναι στα χέρια και θα στηρίζουν τους εργαζόμενους ή τους αντιπάλους τους. Ολα αυτά πρέπει να γίνονται αντικείμενο συζητήσεων, πάλης ιδεών και όχι μηχανισμών. Σ' αυτήν την πάλη θα κριθεί ο καθένας και από τους εργαζόμενους και από την ιστορία. Οι εργαζόμενοι έχουν την πείρα και τον τρόπο να λύνουν αυτές τις διαφορές τους, όσο οξυμένες κι αν είναι. Στα συνδικάτα, το σπίτι τους δεν έχει καμιά θέση ούτε η αστυνομία, ούτε η εργοδοσία, ούτε το κράτος της».

Αναφερόμενος στην ανάγκη ανασύνταξης του κινήματος και στο περιεχόμενό της, σημείωσε:

«Κάθε ώρα που περνά χωρίς να ανασυντάσσεται το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, σημαίνει νέες θυσίες για την εργατική οικογένεια. Κάποιοι λένε ότι όσα λέει το ΚΚΕ είναι "για τη Δευτέρα Παρουσία". Αποδείχθηκε όμως ότι η υπεράσπιση και των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων σήμερα προϋποθέτει ρήξη με την κυρίαρχη τάξη και την εξουσία των κομμάτων της. Προϋποθέτει συνδικάτα μαζικά, σε κάθε τόπο δουλειάς και γειτονιά, με συλλογική δημοκρατική διαφανή λειτουργία, με δράση για τις απολύσεις, τις Συλλογικές Συμβάσεις, τη σύνταξη, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία - μια και η αστική δημοκρατία σταματά έξω από τις πύλες των εργοστασίων - για την Υγεία, την Παιδεία, τους φόρους, τους πλειστηριασμούς, με εργατική αλληλεγγύη. Σε κοινωνική συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα που πλήττονται, τους μικρούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, με ιδιαίτερη προσοχή στη νεολαία και τις γυναίκες, συνδικάτα - φορείς ταξικής ενότητας ανεξάρτητα τι πιστεύει κάθε εργάτης, συνδικάτα αποφασισμένα, μαχητικά.

Συνδικάτα που παλεύουν για τα καθημερινά και δεν κλείνουν τα μάτια σ' αυτό που καταλαβαίνουν όλοι: Οσο "εθνικό συμφέρον" βαφτίζεται το συμφέρον των λίγων, των καπιταλιστών, όσο η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών δεν μπαίνει στην προμετωπίδα των αγώνων, όσο δεν γενικεύεται η εργατική αντεπίθεση, πιο μαύρες μέρες περιμένουν τους εργαζόμενους. Η εργατική αντεπίθεση είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας, ζήτημα επιβίωσης για την τάξη μας».

Να μην περάσουν ο εκφυλισμός και η νοθεία

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο εκπρόσωπος της «Εργατικής Ενότητας», Κυριάκος Τσιαούσης, απαιτώντας να ξεκινήσει η διαδικασία έγκρισης των αντιπροσώπων, την οποία η πλειοψηφία θέλει να καταργήσει. Ο συνδικαλιστής παρουσίασε ενδεικτικά ορισμένες μόνο από τις περιπτώσεις νόθων αντιπρόσωπων, όπως από το σωματείο που έστειλε αντιπρόσωπο με μόλις 12 ψηφίσαντες, ενώ το μέτρο για κάθε αντιπρόσωπο είναι 75 ψηφίσαντες!

Τότε ο πρόεδρος του ΕΚΘ, με τη στήριξη των άλλων στελεχών της πλειοψηφίας, ανέλαβε να κουκουλώσει τη νοθεία, διακόπτοντας πραξικοπηματικά τη διαδικασία που βρισκόταν σε εξέλιξη και λήγοντας την πρώτη μέρα του Συνεδρίου.

Σήμερα αναμένεται η συνέχεια του Συνεδρίου, με την «Εργατική Ενότητα» να καλεί σε μαζική παρουσία όλων των συνέδρων, ώστε να μην περάσουν ο εκφυλισμός και η νοθεία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ