Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Κινητοποίηση στη ΔΕΗ ΑΕ με αφορμή απειλές διακοπής σε ΑμεΑ

Κινητοποίηση έξω από το τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ ΑΕ πραγματοποίησε χτες η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, με κεντρικό αίτημα «κανένα λαϊκό σπίτι να μη μείνει χωρίς ρεύμα».

Αφορμή για την αγωνιστική πρωτοβουλία ήταν το προειδοποιητικό «ραβασάκι» που έστειλε η εταιρεία σε νεαρή γυναίκα, κάτοικο της περιοχής, απειλώντας πως θα διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Οπως καταγγέλλει η Λαϊκή Επιτροπή, η γυναίκα έχει ανάγκη μηχανικής υποστήριξης - για λειτουργία συσκευής υποστήριξης ζωτικού οργάνου - και η διακοπή της ηλεκτροδότησης θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή της.

Τα παραπάνω μάλιστα ήταν σε γνώση της ΔΕΗ, αφού πριν λίγο καιρό είχε γίνει σχετική παρέμβαση στο ίδιο τοπικό κατάστημα. Παρ' όλα αυτά, η επιχείρηση επανήλθε με απειλή διακοπής, απαιτώντας την καταβολή υπέρογκων ποσών για διακανονισμό χρεών, τα οποία η συγκεκριμένη οικογένεια αδυνατεί να καταβάλει, λόγω χρόνιας ανεργίας.

Μετά τη νέα μαζική παρέμβαση, αποσπάστηκε δέσμευση της ΔΕΗ ότι δεν θα προχωρήσει σε διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στο συγκεκριμένο σπίτι.

Τα σωματεία και οι φορείς που συμμετέχουν στη Λαϊκή Επιτροπή απαίτησαν την πλήρη και συνεχή κάλυψη της ηλεκτροδότησης των λαϊκών νοικοκυριών και ιδιαίτερα αυτών που περιλαμβάνουν άτομα με αναπηρίες, καθώς και διαγραφή των συσσωρευμένων χρεών των λαϊκών νοικοκυριών.

«Ολο το προηγούμενο διάστημα η ΔΕΗ ΑΕ έχει εξελιχθεί στον μεγάλο τρομοκράτη της λαϊκής οικογένειας. Με τις ευλογίες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προχωρά σε εκβιασμούς οφειλετών, κόβει το ρεύμα ακόμη και σε ανέργους και ασθενείς, επιτίθεται χωρίς έλεος ακόμη και σε όσους έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο, ενώ την ίδια ώρα οι επιχειρηματικοί όμιλοι απολαμβάνουν μειωμένα τιμολόγια ρεύματος και προκλητικές διευκολύνσεις πληρωμής», αναφέρει η Λαϊκή Επιτροπή στην ανακοίνωσή της. «Κανείς μόνος του στην επίθεση που δεχόμαστε! Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκό νοικοκυριό!» είναι το κάλεσμα που απευθύνει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ