Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Δέσμευση για μέτρα επιτάχυνσης

Νέα συνάντηση είχε χτες αντιπροσωπεία των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή με τον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου, πρόεδρο Εφετών Κ. Σταμαδιάνο, για την επιτάχυνση της διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι με δημόσια επιστολή - υπόμνημά τους που είχε κατατεθεί στο Εφετείο της Αθήνας και είχε σταλεί και στον υπουργό Δικαιοσύνης, οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής ζητούσαν την «επιτάχυνση στη διεξαγωγή - ακόμα και σε καθημερινή βάση - της δίκης με την αποκλειστική διάθεση της αίθουσας εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών μέχρι τη λήξη της, την κατάργηση των συνεδριάσεων στον Κορυδαλλό και την εγκατάλειψη κάθε σκέψης για άλλον χώρο και με την απαλλαγή όλων των μελών της σύνθεσης του δικαστηρίου από άλλα δικαστικά καθήκοντα».

Οπως ενημέρωσε η αντιπροσωπεία των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής, ο Κ. Σταμαδιάνος δεσμεύτηκε για την απαλλαγή όλων των μελών της σύνθεσης του δικαστηρίου από κάθε άλλη υπηρεσία, από το Γενάρη και μέχρι τη λήξη της δίκης. Επίσης, ότι η διεξαγωγή της δίκης θα γίνεται κυρίως στο Εφετείο αντί του Κορυδαλλού, με προοπτική την πλήρη και αποκλειστική διεξαγωγή της στην αίθουσα τελετών του Εφετείου. Τέλος, ότι οι δικάσιμοι θα υπερβαίνουν τις 15 το μήνα, από τις οποίες σε πρώτη φάση μόνο οι 3 ή 4 θα διεξάγονται στον Κορυδαλλό.

Σε γραπτή δήλωσή της η Πολιτική Αγωγή αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αναμφισβήτητα οι εξαγγελίες είναι θετικές και ανταποκρίνονται στα αιτήματα επιτάχυνσης και ποιοτικής διεξαγωγής της δίκης. Προσδοκούμε στην υλοποίησή τους, στην οποία και θα συμβάλουμε. Το αίτημα αποκλειστικής διεξαγωγής της δίκης στο Εφετείο και λήξης - επιτέλους - των συνεδριάσεων στον Κορυδαλλό το συντομότερο δυνατό παραμένει εκκρεμές». Οι συνήγοροι τονίζουν επίσης ότι δεν έχει ανταποκριθεί ακόμη ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μ. Καλογήρου, στο αίτημά τους για συνάντηση που του έχουν υποβάλει εδώ και ένα μήνα.

  • Σε χτεσινή ανακοίνωση, το υπουργείο Δικαιοσύνης «εκφράζει την ικανοποίησή του για τις ενέργειες του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών, με το οποίο βρίσκεται σε θεσμική συνεργασία προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει και να επιταχυνθεί η δίκη, και δεσμεύεται στη συνέχιση λήψης των αναγκαίων πρωτοβουλιών εντός του πλαισίου των δικών του αρμοδιοτήτων».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ