Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ας συμμαζευτεί...

Γρηγοριάδης Κώστας

Καλά θα κάνει ο υπουργός Υγείας να μετράει τα λόγια του. Ακόμη και η πλήρης διαστροφή της αλήθειας έχει τα όριά της. Αναφερόμαστε σ' αυτά που είπε χτες και, ιδιαίτερα, στον ισχυρισμό του, πως οι αντιδράσεις για τα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία στα νοσοκομεία προέρχονται από τους βολεμένους.

Ο ίδιος μπορεί να είναι βολεμένος, αλλά τα 4,5 και πλέον εκατομμύρια των ασφαλισμένων του ΙΚΑ δεν είναι. Οσο για την ποιότητα και τις συνθήκες περίθαλψης και ασφάλισης που... απολαμβάνουν καλύτερα να μη μιλήσουμε. Το ίδιο συμβαίνει με τους αγρότες και τον ΟΓΑ, τους επαγγελματοβιοτέχνες και το ΤΕΒΕ και πάει λέγοντας. Ουσιαστικά, δηλαδή, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τη μεγάλη, τουλάχιστον, πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Για να μη μιλήσουμε, για την κατάσταση στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ή των δημόσιων νοσοκομείων. Οι τεράστιες όμως ευθύνες για όλ' αυτά βαραίνουν τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και τις πολιτικές τους, δυο δεκαετίες τώρα. Ας συμμαζευτεί, λοιπόν, ο κ. Παπαδόπουλος.

ΥΓ: Οσο για την ουσία του μέτρου των απογευματινών ιατρείων στα νοσοκομεία είναι ολοφάνερο, πως αποτελεί ένα σοβαρό βήμα ιδιωτικοποίησης των τελευταίων -άλλωστε η μεταρρύθμιση δεν τέλειωσε ακόμη...- που θα έχει πολύμορφες συνέπειες και παρενέργειες, και, βέβαια, μόνο τους εργαζόμενους και το λαό δεν ωφελεί.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ