Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ
Συμφωνίες «που θα αποκαλυφθούν τους επόμενους μήνες»

Στον απόηχο της μήνυσης που κατέθεσε κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης και διασποράς ψευδών ειδήσεων σε βάρος του, με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών, ο τέως υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, μιλώντας χτες στο «Open», επανέλαβε ισχυρισμούς του ότι βάλλεται από τις «δυνάμεις της αδράνειας», ενώ υπεραμύνθηκε των επιλογών του ως υπουργός, κάνοντας σαφές ότι απηχούσαν απόψεις και του πρωθυπουργού και ότι αποσκοπούσαν να καταστήσουν την Ελλάδα χώρα με «ηγεμονικό ρόλο» στη Βαλκανική και ευρύτερα.

Παραπέρα, μίλησε για συμφωνίες που έγιναν με ΗΠΑ και Γαλλία για την Κύπρο και για την προστασία των «ενεργειακών τους επενδύσεων» στο νησί, συμφωνίες που όπως είπε «θα αποκαλυφθούν τους επόμενους μήνες», δείχνοντας επί της ουσίας προς την κατεύθυνση όξυνσης των ανταγωνισμών για τα μερίδια στον ενεργειακό πλούτο της περιοχής.

Για το θέμα του καθορισμού της αιγιαλίτιδας ζώνης, υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχαν ενημερωθεί προ εξαμήνου για την προετοιμασία των Προεδρικών Διαταγμάτων που αφορούν την αιγιαλίτιδα ζώνη, ενώ παρέπεμψε στον Αλ. Τσίπρα για εξηγήσεις σχετικά με την αλλαγή της απόφασης για το θέμα αυτό.

Τέλος, εμφανίστηκε αρνητικός στη συνέχεια της κυβερνητικής συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι πρέπει να αναζητηθεί νέο σχήμα, με «σοσιαλιστικές» και «κεντροαριστερές» δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org