Τρίτη 6 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ

Με παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Εκθεσης που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ με τίτλο «Μια κόκκινη γραμμή το δρόμο μάς δείχνει», προς τιμήν των 100 χρόνων του Κόμματος. Στα εγκαίνια παρευρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος ξεναγήθηκε και στην Εκθεση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης αντιπροσωπεία του Κόμματος Εργατών Ιρλανδίας με επικεφαλής τον Πρόεδρό του, που πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας.

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση ανθρώπων κάθε ηλικίας που περιηγήθηκαν στην Εκθεση, ανάμεσά τους και πολλοί εκπρόσωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Οι συζητήσεις που ακούγονταν στα πηγαδάκια ήταν χαρακτηριστικές, για τις μνήμες που ξυπνούσαν σε πολλούς από τους συγκεντρωμένους: «Τα ζήσαμε κι εμείς αυτά...», έλεγαν αρκετοί από τους συγκεντρωμένους. Ξεχωριστό ήταν το στιγμιότυπο μιας νεαρής ΚΝίτισσας, που σε μια φωτογραφία με κρατούμενες των φυλακών Αβέρωφ αναγνώρισε τη γιαγιά της.

Πρόκειται για μια έκθεση αντάξια των 100 συγκλονιστικών χρόνων του ΚΚΕ. Μια έκθεση που αξίζει κανείς να επισκεφθεί, να αφιερώσει χρόνο για να σκύψει πάνω στα εκθέματα, μιας και είναι πολλά εκείνα τα ντοκουμέντα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά.

Στο άνοιγμα της εκδήλωσης, εκφράστηκαν ευχαριστίες μεταξύ άλλων στους Γιάννη και Γιώργο Χριστόπουλο για τις υψηλής ποιότητας εκτυπώσεις, στους συντρόφους ξυλουργούς που εργάστηκαν εθελοντικά για το στήσιμο, τον ΟΠΑΝΔΑ για την παραχώρηση του χώρου και σε όσους άλλους συνείσφεραν στην εκδήλωση των εγκαινίων.

Τι επόμενες μέρες και για όσο διαρκεί η έκθεση, ο «Ριζοσπάστης» θα παρουσιάσει ρεπορτάζ για τα μοναδικά εκθέματά της και από τις οργανωμένες ξεναγήσεις που ήδη προγραμματίζονται.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ