Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Με πρόσχημα την ασφάλεια...

Διεξάγεται στο ΥΠΕΞ, κεκλεισμένων των θυρών, μεταξύ «ειδικών» από επτά χώρες

Με πρόσχημα την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, είχε ξεκινήσει πολύ πριν τα γεγονότα της 11ης του Σεπτέμβρη μια οργανωμένη προσπάθεια που στο στόχαστρο είχε τις ατομικές ελευθερίες, τον έλεγχο των κοινωνικών αντιδράσεων και την ενδυνάμωση των κρατικών μηχανισμών καταστολής. Με αυτούς, λοιπόν, τους στόχους ενισχυμένους, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις κατά των ΗΠΑ, πραγματοποιείται χτες και σήμερα στην Αθήνα σεμινάριο με τη συμμετοχή «ειδικών» από επτά χώρες, οι οποίες, υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, συμμετέχουν στην ασφαλή τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι εργασίες του σεμιναρίου είναι κλειστές και τα αποτελέσματα των συζητήσεων αποτελούν «μυστικά» των «ειδικών» και λοιπών πρακτόρων διάφορων μυστικών υπηρεσιών οι οποίοι συμμετέχουν.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης υπουργός Τύπου Χρ. Πρωτόπαππας όταν ρωτήθηκε χτες για το γεγονός ότι μια ενότητα αυτής της διημερίδας κάνει αναφορά σε προβλήματα δημόσιας τάξης με πολιτικά κίνητρα, αναφέροντας την αντίσταση κατά της παγκοσμιοποίησης στη Γένοβα και το Σιάτλ και αν η κυβέρνηση θεωρεί τρομοκρατικές ενέργειες ή σύγχρονη απειλή την αντίσταση στην παγκοσμιοποίηση, είπε: «Σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δε θεωρεί κάτι τέτοιο. Από εκεί και πέρα, το σεμινάριο είναι κεκλεισμένων των θυρών, διότι θα συζητηθούν και κάποια θέματα μεταξύ ειδικών και αρμόδιων και θα ανταλλαγούν εμπειρίες. Τίποτε άλλο. Δεν πρόκειται να ληφθεί καμία απόφαση. Στο σεμινάριο, όπως ξέρετε, ανταλλάσσονται εμπειρίες. Οι ειδικοί, που συμμετέχουν σε αυτό, ανταλλάσσουν απόψεις για ορισμένα λεπτά θέματα και από εκεί και πέρα έρχεται η υπεύθυνη κυβέρνηση και αξιοποιεί, με τον τρόπο που αυτή πιστεύει, τις εμπειρίες που υπάρχουν και σε άλλες χώρες. Αυτό δεν είναι κακό».

Στην έναρξη του σεμιναρίου παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Δ.Χρυσοχοΐδης, ο οποίος υποστήριξε ότι «έρχεται σε μια στιγμή όπου ο παγκόσμιος χάρτης, όπως τον ξέραμε στις τελευταίες τουλάχιστον δεκαετίες, έχει αλλάξει στην οργάνωση και στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, του οργανωμένου εγκλήματος, αλλά και του κοινού εγκλήματος. Και αυτό γιατί τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον, μας βάζουν μπροστά σε νέους κινδύνους και απαιτούν μια νέα οργάνωση».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Μαγκριώτης, υπογράμμισε τη συμπαράσταση της διεθνούς κοινότητας προς τις ΗΠΑ. Ο νέος υφυπουργός, ωστόσο, σημείωσε πως τα στρατιωτικά μέσα και μόνο δεν μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα της τρομοκρατίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παραστασιολογία αρχαίου δράματος(2006-07-04 00:00:00.0)
Μπλακ-άουτ στις ειδήσεις(2006-02-17 00:00:00.0)
Ανάγκη ο συντονισμένος αγώνας ενάντια στο ΝΑΤΟ(2004-09-16 00:00:00.0)
Σεμινάριο για το «Σύμφωνο Σταθερότητας»(2001-05-11 00:00:00.0)
Βρετανοί... κυνηγοί τρομοκρατών(2000-07-12 00:00:00.0)
Ανάγνωση και σχολείο(1997-02-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ