Σάββατο 3 Νοέμβρη 2018 - Κυριακή 4 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας και την Τράπεζα Πειραιώς

Από την παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας
Από την παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας
Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησε την Πέμπτη 2/11 το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής, στο πλαίσιο των δράσεων που αναπτύσσει μπροστά στην επικείμενη απεργία, προτάσσοντας την αναγκαιότητα υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, με όρους που απαντούν στις ανάγκες τους.

Παράλληλα, η χτεσινή κινητοποίηση αποτέλεσε την πρώτη οργανωμένη παρέμβαση συνδικάτου με τη συμμετοχή εργαζομένων ενάντια στα αντεργατικά σχέδια της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς μετά το υπουργείο ακολούθησε πορεία στα κεντρικά γραφεία της. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη τράπεζα, πριν από λίγες μέρες, ανακοίνωσε τα σχέδιά της να προτείνει στους εργαζόμενους «εθελούσια» άδεια άνευ αποδοχών ή «εθελούσια» μερική απασχόληση, με τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού να εμφανίζονται στα λόγια να αντιδρούν, αλλά να σιωπούν στην πρόταση των ταξικών δυνάμεων για άμεση αγωνιστική απάντηση.

Τόσο στο υπουργείο Εργασίας όσο και στα γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς, το κλαδικό Συνδικάτο ζήτησε να γίνουν συναντήσεις, όμως η απάντηση και στις δύο περιπτώσεις ήταν πως «απουσίαζαν οι αρμόδιοι». Να σημειωθεί μάλιστα ότι από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έχει ζητηθεί συνάντηση εδώ και ενάμιση μήνα, ωστόσο εκείνη αρνείται να δεχτεί το κλαδικό Συνδικάτο...

Η πρόεδρος του Σωματείου, Εφη Χαλιού, σημείωσε πως η απεργία που έχουν μπροστά τους οι εργαζόμενοι του κλάδου πρέπει να γίνει δική τους υπόθεση. Επισήμανε ότι βρίσκονται μπροστά σε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης για τις ΣΣΕ σε μια σειρά από χώρους δουλειάς, όπως και ότι η υπάρχουσα κλαδική ΣΣΕ που λήγει σύντομα, δεν αφορά το σύνολο του κλάδου. Η πρόταση του κλαδικού Συνδικάτου για ΣΣΕ αφορά όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας. Ακόμα, αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς της Τράπεζας Πειραιώς, που στόχο έχουν τις απολύσεις, οδηγώντας ταυτόχρονα σε παραπέρα εντατικοποίηση της εργασίας. Αυτά τα ζητήματα, επεσήμανε, αναδεικνύουν και την αναγκαιότητα της απεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ