Σάββατο 3 Νοέμβρη 2018 - Κυριακή 4 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σοβαρές ευθύνες για την άθλια κατάσταση στο πάρκο Τρίτση

Παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Παρέμβαση για το πάρκο Τρίτση και τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν σ' αυτό έκανε η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου. Στην τοποθέτησή της, η Αλεξάνδρα Μπαλού σημείωσε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα, καθώς το πάρκο είναι πνεύμονας πρασίνου και αναψυχής στη Δυτική Αττική, αλλά με τόσα προβλήματα δεν μπορεί να το απολαμβάνει ο λαός της ευρύτερης περιοχής, γιατί δεν πληροί τις προϋποθέσεις.

Σχολιάζοντας τον τρόπο που επέλεξε η πλειοψηφία για να φέρει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, είπε πως μία τέτοια συζήτηση «οφείλαμε να την ξέραμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ολοκληρωμένη, ενημερωμένοι από πριν, γραπτά, με το συνολικό σχέδιο που μπορεί να έχει ο Φορέας Διαχείρισης».

Εξέφρασε την ανησυχία της «Λαϊκής Συσπείρωσης», βλέποντας ότι στην εισήγηση του προέδρου του Φορέα Διαχείρισης «και της πλειοψηφίας της Περιφέρειας Αττικής, το βασικό κριτήριο είναι το κόστος. Ολα τα προβλήματα που είναι άλυτα στο πάρκο Τρίτση, σκοντάφτουν στο πόσο κοστίζουν», επισήμανε κι έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι δεν υπάρχει προσωπικό και φύλαξη, αλλά μόλις τρεις άνθρωποι, και μάλιστα απλήρωτοι, για να φυλάξουν μία έκταση 800 στρεμμάτων, καταγγέλλοντας τις ευθύνες κυβέρνησης και Περιφέρειας.

Η σοβαρότερη ευθύνη όμως που έχει η Περιφέρεια είναι για το «πόσα κονδύλια ιεραρχεί να δώσει στο πάρκο Τρίτση», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «θα μπορούσε να δώσει ακόμα περισσότερα από τα 250.000 ευρώ που υπολογίζονται, όμως δεν είναι στις προτεραιότητες ούτε της κυβέρνησης ούτε της Περιφέρειας, που περικόπτουν ό,τι έχει να κάνει με την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και αντίστροφα ενισχύουν τους λίγους, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, τις ΠΑΕ και άλλους».

Η Αλ. Μπαλού κατήγγειλε επίσης το γεγονός πως δεν υπάρχει καμία προστασία από φωτιά και πως το καλοκαίρι λειτούργησαν μόνο τρεις κρουνοί σε μία έκταση περίπου 800 στρεμμάτων! «Οταν μιλάμε για την προστασία του πάρκου, θα πρέπει να υπάρξει ολοκληρωμένο σχέδιο, που θα υπηρετεί τους άξονες πυρασφάλεια, αναβάθμιση, φύλαξη και ότι θα δοθεί στο λαό ώστε να το απολαύσει με ασφάλεια», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την επεξεργασία λυμάτων, εξέφρασε τις επιφυλάξεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», καθώς υπάρχει η άποψη πως το ανακυκλούμενο νερό που θα πηγαίνει στις λίμνες, δεν είναι βέβαιο ότι δεν θα επιβαρύνει τον βιότοπο. «Νομίζουμε ότι το βασικό θέμα είναι να δούμε συνολικά την αξιοποίηση, την αναβάθμιση του πάρκου Τρίτση, που όντως η μόνη περίοδος που γίνεται πάρκο αναψυχής είναι η περίοδος που φιλοξενεί το Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Μόλις φύγει, σβήνουν τα φώτα και αυτό που γίνεται μέσα σε αυτό, δεν αφορά τον λαό της περιοχής».

Παρέμβαση στη συζήτηση έκανε και ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις συμβούλων των άλλων παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Είπε πως τη στιγμή που κυβέρνηση και Περιφέρεια χρηματοδοτούν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, αφήνουν στο έλεός του το πάρκο Τρίτση.

Στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως οι άλλες παρατάξεις ουσιαστικά ζητούν να παραδοθεί στους ιδιώτες με «όχημα» την «αυτοχρηματοδότηση» και τόνισε πως «πολλοί εδώ το θεωρούν απόλυτα φυσιολογικό να παίρνει το κάθε μονοπώλιο στην Ελλάδα εκατομμύρια για να κάνει τις υποτιθέμενες επενδύσεις του, όμως είναι "αφύσικο" να πληρώνει ο κρατικός προϋπολογισμός ένα πάρκο ή όσα χρειάζεται ο λαός, για να μπορεί να τα απολαύσει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ