Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Με παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καταψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο

Μετά από την παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και κόντρα στη θέση και τις επιδιώξεις της δημοτικής αρχής (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ), το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Λίμνης Πλαστήρα Καρδίτσας καταψήφισε, με οριακή πλειοψηφία, την εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου για υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής.

Να σημειώσουμε ότι αρχές του Απρίλη 2018 στάλθηκε στους δήμους και στις Περιφέρειες εγκύκλιος με την υπογραφή του τότε αρμόδιου υπουργού, Π. Σκουρλέτη, και τίτλο «Κατάρτιση μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής 2019 - 2021». Η εγκύκλιος, με οδηγό τις αντιλαϊκές - μνημονιακές δημοσιονομικές κατευθύνσεις, τους στόχους υπέρ του κεφαλαίου και τα ασφυκτικά δημοσιονομικά όρια όσον αφορά τις λαϊκές ανάγκες και υποδομές από το υπουργείο Οικονομικών, καλούσε Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια να υποβάλουν ισοσκελισμένα στόχους εσόδων - εξόδων για τα έτη 2019 - 2022, κάνοντας λόγο για «συνεισφορά» δήμων και Περιφερειών «στη διαδικασία του σεναρίου του ΜΠΔΣ 2019 - 2022».

Καλούσε δηλαδή η κυβέρνηση τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια να βάλουν την υπογραφή τους στον αντιλαϊκό σχεδιασμό της, που προβλέπει ότι:

  • Θα παραμείνει καθηλωμένη η κρατική χρηματοδότηση δήμων και Περιφερειών τουλάχιστον μέχρι το 2022, και τα μόνα «έσοδά» τους που θα αυξάνονται θα είναι αυτά που αφορούν κάθε είδους ανταποδοτικά τέλη και φόρους, δηλαδή η διευρυμένη φορολεηλασία και η μέγγενη των πλειστηριασμών για τα νοικοκυριά.
  • Θα παραμείνουν παγωμένες στα όρια φτώχειας του 2018, για τα επόμενα τουλάχιστον 4 χρόνια, κάθε είδους κοινωνικές παροχές και οι πόροι για την κοινωνική πολιτική.
  • Θα μείνει στα αζήτητα της «δίκαιης ανάπτυξης» το όποιο πρόγραμμα έργων και επενδύσεων, μέρος του οποίου αφορά τις οξυμένες ανάγκες σε αντιπλημμυρική - αντισεισμική προστασία, τις υποδομές σε Υγεία, παιδικούς σταθμούς, σχολική στέγη.
  • Θα είναι καθηλωμένοι οι μισθοί του προσωπικού.

Αυτό το κυβερνητικό σενάριο της «επόμενης μέρας» στην Τοπική Διοίκηση καταψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Λίμνης Πλαστήρα, μετά από την καθοριστική παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», η οποία καλεί τους πάντες - αιρετούς, εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους και δημότες - να δράσουν με αφετηρία τις αγωνίες και τον αγώνα του λαού, με όρους λαϊκής αντιπολίτευσης στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των κομμάτων του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ