Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παρέμβαση για την ενίσχυση των παιδιών στο Πέραμα

Αίτημα να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής θέμα που αφορά την ενίσχυση των παιδιών στο Πέραμα τα οποία πηγαίνουν στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής. Πιο συγκεκριμένα, στο αίτημα αναφέρεται:

«Στις 7 Δεκέμβρη 2017 με την υπ' αριθμ. 432/2017 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εγκρίθηκαν η σύναψη και οι όροι σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Περάματος για το πρόγραμμα με τίτλο: "Δράσεις Κοινωνικής Πολιτικής στην περιοχή του Δήμου Περάματος", συνολικού προϋπολογισμού 500.000,00 ευρώ.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" από το 2012 παίρνει πρωτοβουλίες, προτείνει και διεκδικεί με αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου να ανακουφιστούν κυρίως τα παιδιά του Περάματος. Δυστυχώς, παρά τις πολλές αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, 426/2013, 243/2014, 2/2015, 34/2015, 432/2017, δεν έχει προχωρήσει αυτή η δράση για την ενίσχυση σχολείων και παιδικών σταθμών στο Πέραμα, μια πόλη που πλήττεται από μεγάλα ποσοστά ανεργίας.

Πληροφορούμαστε ότι σχεδόν ένα χρόνο μετά την τελευταία απόφαση, ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος. Παρόλο που διαφωνούμε με τον τρόπο που αποφασίστηκε να υλοποιηθεί, ζητώντας η όποια βοήθεια να δοθεί απευθείας στους δικαιούχους χωρίς ενδιάμεσους, εμείς επιδιώκουμε και προσπαθούμε για την υλοποίηση του προγράμματος έστω και με αυτούς τους όρους.

Θεωρούμε απαράδεκτο, από τη μια, να ανοίγουν με μεγάλη ευκολία όλες οι πόρτες για να διοχετευτεί "ζεστό" χρήμα εκατομμυρίων ευρώ σε επιχειρηματικούς ομίλους (150 για την ανάπλαση του Φαληρικού Ορμου, 35 για τον Μελισσανίδη και αλλού) και, από την άλλη, να μην υλοποιείται ένα πρόγραμμα των 500.000 ευρώ, ώστε να φτάσει αυτή η ελάχιστη βοήθεια σε παιδιά μιας περιοχής που ομολογουμένως πλήττεται από φτώχεια και υψηλή ανεργία.

Αποδεικνύεται και σ' αυτήν την περίπτωση ο αντιλαϊκός προσανατολισμός της περιφερειακής αρχής, που είναι εναρμονισμένος με αυτόν της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που μπουκώνει με εκατομμύρια τους επιχειρηματικούς ομίλους και μοιράζει (κι αν τα μοιράσει) ψίχουλα στα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Για όλους αυτούς τους λόγους ζητάμε να συζητηθεί το θέμα προ ημερήσιας διάταξης στην 35η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, προκειμένου να ενημερωθούμε για την πορεία του προγράμματος και να αποφασίσουμε πώς θα ξεπεραστούν τα προβλήματα που εμποδίζουν την υλοποίησή του».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org