Τρίτη 30 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

MotionTeam

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαχητική και μαζική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη, όπου ήδη περισσότερα από 25 σχολεία βρίσκονται σε κατάληψη. Στο πλευρό τους βρέθηκαν η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας και η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Οι μαθητές ΓΕΛ, Γυμνασίων, ΕΠΑΛ, Πειραματικών, Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων συγκεντρώθηκαν συγκροτημένα με τα πανό τους στο Αγαλμα Βενιζέλου και με πορεία, μέσω των οδών Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, έφτασαν έξω από το αμερικάνικο προξενείο όπου φώναξαν συνθήματα και κόλλησαν αφίσες απαιτώντας απεμπλοκή της χώρας μας από τους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Η πορεία συνεχίστηκε και κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου οι μαθητές πέταξαν δεκάδες τυλιγμένα χαρτιά, που συμβόλιζαν ότι δεν αποδέχονται και επιστρέφουν πίσω το νομοσχέδιο του υπουργείου ως απαράδεκτο.

Αμέσως μετά την κινητοποίηση, συνεδρίασε το Συντονιστικό των μαθητών, που αποφάσισε η τρέχουσα βδομάδα να είναι βδομάδα συνελεύσεων στα σχολεία και την Κυριακή 4 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στο ΕΚΘ, να γίνει ανοιχτή σύσκεψη για να εκλεγεί νέα Συντονιστική Επιτροπή. Ακόμα, αποφάσισε διήμερο δράσης για την επέτειο του Πολυτεχνείου, καλώντας τα 15μελή μαθητικά συμβούλια να αναλάβουν να οργανώσουν το γιορτασμό στα σχολεία, ώστε να γίνει υπόθεση των μαθητών.

ΛΑΡΙΣΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Μαζικά και μαχητικά συλλαλητήρια μαθητών έγιναν χτες σε Βέροια, Γιαννιτσά και Κιλκίς.

Στη Θεσσαλία, μαζικές και δυναμικές ήταν οι κινητοποιήσεις των μαθητών στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών, αλλά και στην Ελασσόνα, όπου έγινε η μεγαλύτερη κινητοποίηση της τελευταίας δεκαετίας. Μαζί με τους μαθητές κινητοποιήθηκαν φοιτητές από το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Θεσσαλίας, εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και του ταξικού εργατικού κινήματος. Στη Λάρισα, μαθητές και σπουδαστές του ΤΕΙ συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία, όπου έγιναν χαιρετισμοί και ακολούθησε πορεία που κατέληξε στην Περιφέρεια, όπου επιδόθηκε ψήφισμα. Στον Βόλο έγιναν συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας και πορεία που κατέληξε στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αντίστοιχα στα Τρίκαλα η μαθητική συγκέντρωση άρχισε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και κατέληξε στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, ενώ επίσης στην Καρδίτσα έκαναν πορεία μαθητές από κατειλημμένα Λύκεια.

Η μαθητική πορεία στην Πάτρα ξεκίνησε στις 10.30 π.μ., από την πλατεία Γεωργίου, κατευθύνθηκε στη Δευτεροβάθμια και ολοκληρώθηκε έξω από το Εργατικό Κέντρο. Στη συνέχεια οι μαθητές εξέλεξαν νέα Συντονιστική Επιτροπή και αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση της 14ης Νοέμβρη, αλλά και κατάθεση στεφανιών στις 17 Νοέμβρη για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

ΠΑΤΡΑ
ΠΑΤΡΑ
Στην Κεφαλονιά οι μαθητές έκλεισαν τα σχολεία τους και έστειλαν αντιπροσώπους να επιδώσουν τα αιτήματά τους στους τοπικούς παράγοντες. Δυναμικές μαθητικές κινητοποιήσεις έγιναν στην Πρέβεζα και το Αγρίνιο.

Επιδεικτικές περιπολίες της αστυνομίας έξω από σχολεία σημειώθηκαν χτες το πρωί σε Ηράκλειο και Χανιά, όπου και τις προηγούμενες μέρες είχαν σημειωθεί προσπάθειες τρομοκράτησης των μαθητών, οι οποίοι όμως δεν πτοήθηκαν και διοργάνωσαν χτες δυναμικές συγκεντρώσεις και πορείες και στις δυο αυτές πόλεις της Κρήτης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ