Τρίτη 30 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φοιτητικά συλλαλητήρια την Πέμπτη 1η Νοέμβρη

Σε συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις προχωρούν μεθαύριο Πέμπτη 1η Νοέμβρη φοιτητικοί - σπουδαστικοί σύλλογοι. Βασικά αιτήματά τους είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση, το πτυχίο να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για δουλειά με δικαιώματα στο αντικείμενο σπουδών, κρατική χρηματοδότηση για την Παιδεία στο ύψος των αναγκών. Δωρεάν στέγαση - σίτιση - βιβλία - αναλώσιμα - μετακινήσεις για όλους, κατάργηση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά.

Στην Αθήνα, πάνω από 21 φοιτητικοί σύλλογοι καλούν εκείνη τη μέρα σε συλλαλητήριο στα Προπύλαια, στις 11 π.μ., με σύνθημα «Ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας - Δουλειά με δικαιώματα». Αντίστοιχες κινητοποιήσεις με συλλαλητήρια και παραστάσεις διαμαρτυρίας διοργανώνονται την ίδια μέρα στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στα Γιάννενα, στο Ηράκλειο, στα Χανιά, στην Κέρκυρα, στην Ξάνθη, στο Καρλόβασι, στη Ρόδο, στη Μυτιλήνη.

Στις 14 Νοέμβρη, μέρα απεργίας Ομοσπονδιών - Εργατικών Κέντρων και Σωματείων, οι φοιτητικοί σύλλογοι οργανώνουν συλλαλητήρια που θα ενωθούν με τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ