Σάββατο 27 Οχτώβρη 2018 - Κυριακή 28 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μάχη για την οργάνωση της απεργίας στους χώρους δουλειάς

Το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής δίνει τη μάχη για την οργάνωση της απεργίας στον κλάδο με συνελεύσεις και συσκέψεις στους χώρους των τραπεζών, στις θυγατρικές τους, στις εισπρακτικές και τις άλλες εταιρείες, στα δικηγορικά γραφεία κ.α., αναδεικνύοντας τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, σε έναν κλάδο μάλιστα στον οποίο βρίσκονται τα εργοδοτικά σχέδια για μείωση του προσωπικού κατά χιλιάδες εργαζόμενους.

Βήμα για την απεργία αποτελεί και η κλαδική κινητοποίηση που οργανώνει την Πέμπτη 1 Νοέμβρη, στις 5 μ.μ., έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Τη βδομάδα που πέρασε έγινε Γενική Συνέλευση στη «PD Services», όπου οι εργαζόμενοι πήραν απόφαση για συμμετοχή στην κλαδική κινητοποίηση στο υπουργείο, όπως και στην απεργία στις 14 Νοέμβρη.

Ακόμα, συνέλευση έχει προγραμματιστεί να γίνει στη «PD Solutions», στα κτίρια που βρίσκονται στην Καλλιθέα (30/10) και στο κέντρο της Αθήνας (31/10), με τους εργαζόμενους να διεκδικούν για πρώτη φορά την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ, το σχέδιο της οποίας έχει φτιαχτεί με πρωτοβουλία των Σωματειακών Επιτροπών του κλαδικού Σωματείου. Σε αυτό περιλαμβάνονται όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης, και διατυπώνονται αιτήματα όπως κανείς κάτω από 751 ευρώ, 8 ώρες εργασίας στις οποίες περιλαμβάνονται διαλείμματα ανά δύο ώρες λόγω της φύσης του επαγγέλματος, κ.ά.

Την Παρασκευή 26/10 είχε προγραμματιστεί να γίνει σύσκεψη του κλαδικού σωματείου με εργαζόμενους στην Alpha Bank. Επίσης, Γενική Συνέλευση θα γίνει στην «ΕΤΕ Leasing» (29/10) για το ζήτημα της ένταξης των εργαζομένων στο μόνιμο προσωπικό της ΕΤΕ και την υπαγωγή τους στην κλαδική ΣΣΕ των τραπεζοϋπαλλήλων.

Στην ίδια ρότα, το επιχειρησιακό σωματείο στη «First Data» έκανε Γενική Συνέλευση στο κτίριο της επιχείρησης στον Αγιο Στέφανο, στην οποία συμμετείχαν και εργαζόμενοι από το τυπογραφείο της επιχείρησης στο Κρυονέρι. Στη συνέλευση συζητήθηκε το ζήτημα της επιχειρησιακής ΣΣΕ, για την οποία βρίσκονται σε διαπραγμάτευση με την εργοδοσία. Συνέλευση του σωματείου έγινε και στο κτίριο της επιχείρησης στην οδό Σπύρου Πάτση, όπου υπήρχε μαζική συμμετοχή και συζητήθηκε η προετοιμασία της απεργίας και της περιφρούρησής της.

Επίσης, την περασμένη Τετάρτη το «Αγωνιστικό Μέτωπο» στην Τράπεζα Πειραιώς έκανε σύσκεψη για τις εξελίξεις στις τράπεζες και τη σημασία συμμετοχής στην απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ