Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Συνεχίζονται οι αποστολές «ύποπτων δεμάτων»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ο εντοπισμός νέων «ύποπτων δεμάτων» σε πρώην αξιωματούχους των ΗΠΑ και στα γραφεία εταιρείας κινηματογραφικών παραγωγών του γνωστού ηθοποιού Ρόμπερτ ντε Νίρο στη Ν. Υόρκη τροφοδοτεί με επιπλέον ένταση το προεκλογικό κλίμα στη χώρα μερικές μέρες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές στις 6 Νοέμβρη.

Χτες, εντοπίστηκαν ύποπτα δέματα σε 10 πρώην αξιωματούχους και στελέχη των Δημοκρατικών, όπως ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, αλλά και στον ηθοποιό Ρόμπερτ ντε Νίρο που τον περασμένο Ιούνη στην απονομή βραβείων ΤΟΝΙ κατακεραύνωσε με υβριστικούς χαρακτηρισμούς τον Πρόεδρο της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ. Κανείς από τους δέκα επιβεβαιωμένους εκρηκτικούς μηχανισμούς δεν εξερράγη.

Οι Δημοκρατικοί χαρακτήρισαν τις απειλές «σύμπτωμα» της πολεμικής ρητορικής που προωθεί ο Τραμπ εναντίον τους και σε βάρος ορισμένων αντικυβερνητικών ΜΜΕ.

Ο Πρόεδρος Τραμπ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του θα διεξαγάγει «επιθετική έρευνα» ενάντια «σε οποιαδήποτε ενέργεια ή απειλή πολιτικής βίας συνιστά επίθεση εναντίον της ίδιας της δημοκρατίας μας». Ευχήθηκε τα πολιτικά κόμματα των ΗΠΑ να εκφράζονται «με ειρήνη και αρμονία», καλώντας τα αμερικανικά ΜΜΕ να υιοθετήσουν «πολιτισμένο τόνο», να «σταματήσουν τις εχθροπραξίες χωρίς τέλος», τις «συνεχείς επιθέσεις και τον αρνητισμό» και τη μετάδοση «συχνά ψευδών» ειδήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ