Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Συναντιούνται σήμερα Αναστασιάδης - Ακιντζί

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Σήμερα το πρωί είναι προγραμματισμένη η νέα συνάντηση ανάμεσα στον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, και τον ηγέτη του ψευδοκράτους, Μουσταφά Ακιντζί.

Ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Πρόδρομος Προδρόμου, χτες, χαρακτήρισε τη συνάντηση «προκαταρκτική, εκτός του πλαισίου των διαπραγματεύσεων», προσθέτοντας ότι «υπάρχει η προσδοκία και η επιδίωξη να μπορέσει να βοηθήσει αυτή η συνάντηση - αφού γίνουν κάποιες συνεννοήσεις με τον κ. Ακιντζί σε έναν ελεύθερο διάλογο - για την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης, που είναι ο ουσιαστικός στόχος αυτήν τη στιγμή». Ο εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι η Λευκωσία περιμένει και τη συνάντηση που θα γίνει την Τετάρτη με την ειδική απεσταλμένη του γγ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, «για το τι περισσότερο θα μπορεί να γίνει τώρα στη διαμεσολαβητική διπλωματία που αναλαμβάνει ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε το ενδιαφέρον, την ετοιμότητα και τις καλές υπηρεσίες που θέτει ο Γενικός Γραμματέας στην υπηρεσία της Κύπρου».

Στο μεταξύ, συναντήσεις συνεχίζονται σε πολλά επίπεδα, επίσημα ή όχι.

Χτες, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Αβέρωφ Νεοφύτου, συναντήθηκε στα Κατεχόμενα με τον ηγέτη του τουρκοκυπριακού Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, Τζεμάλ Οζγιγίτ (από το οποίο προέρχεται και ο Μ. Ακιντζί).

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, βρίσκεται στην Τουρκία, για να πάρει μέρος σε ένα συνέδριο, και θα επιδιώξει συνάντηση με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μ. Τσαβούσογλου.

Στο μεταξύ, χτες, είχε προγραμματιστεί στη Λευκωσία, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, δικοινοτική συγκέντρωση για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, ενώ θα ακολουθούσε πορεία με κατάληξη στο γραφείο του Ακιντζί.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ