Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επίσκεψη συνδικαλιστών από τη Γαλλία

Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από τη Γαλλία θα επισκεφθεί τη χώρα μας από τις 30 Οκτώβρη έως την 1η Νοέμβρη, μετά από πρόσκληση του ΠΑΜΕ. Στην αντιπροσωπεία θα συμμετάσχουν οι ηγεσίες των Εργατικών Κέντρων Μασσαλίας (Union Departementale CGT 13 des Bouches du Rhone) και Βαλ Ντε Μαρν Παρισιού (Union Departementale UD CGT 94 du Val de Marne), καθώς και επικεφαλής κλαδικών συνδικάτων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης έχει διαμορφωθεί το ακόλουθο πρόγραμμα:

Την Τρίτη 30/10 η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί την Καισαριανή και συγκεκριμένα το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, το μνημείο των 200 εκτελεσμένων και το μνημείο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ). Την αντιπροσωπεία θα υποδεχτεί ο δήμαρχος Καισαριανής, Ηλ. Σταμέλος. Επίσης, έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και τη Γραμματεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.

Την Τετάρτη 31/10 προγραμματίζεται επίσκεψη των συνδικαλιστών στην Πάτρα. Θα συναντηθούν με τον δήμαρχο της πόλης, Κώστα Πελετίδη, και με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση.

Την Πέμπτη 1/10, η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με συνδικάτα του Πειραιά στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, με το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», με τις Ομοσπονδίες Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης (ΟΣΥΑΠΕ) και Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ) και με το Σωματείο Εργαζομένων στο ξενοδοχείο «ΜΑΡΙΟΤ». Επίσης, θα επισκεφτεί το Κέντρο Αλληλεγγύης στη Νέα Μάκρη, όπου θα συναντηθεί με την Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων Ραφήνας - Νέας Μάκρης. Τέλος, η αντιπροσωπεία θα βρεθεί στο Λαύριο και θα έχει συνάντηση με το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής.

Συνάντηση με την Ομοσπονδία Εργαζομένων Μονακό

Στο μεταξύ, στις 22/10 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΠΑΜΕ με την Ομοσπονδία Εργαζομένων του Μονακό (USM), στα γραφεία του ΠΑΜΕ.

Η αντιπροσωπεία της USM, αποτελούμενη από τους Κριστόφ Γκλασέρ, γενικό γραμματέα, και Ολιβιέρ Γκαρντό, αναπληρωτή γενικό γραμματέα, βρέθηκε στην Ελλάδα ύστερα από πρόσκληση της ΠΣΟ.

Στη συνάντηση με το ΠΑΜΕ, οι δύο οργανώσεις αντάλλαξαν πληροφορίες για την κατάσταση των εργαζομένων στις δυο χώρες και συζήτησαν για την ανάγκη να δυναμώσει ο κοινός αγώνας των εργαζομένων ενάντια στην αντεργατική επίθεση σε όλη την Ευρώπη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ