Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Μπαίνουν σε αμφισβήτηση η ασφάλεια και η ειρήνη του λαού

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΕΑΠΣ), με την οποία αναφέρεται στις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την ΠΓΔΜ και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στην εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις.

Η ΠΕΑΠΣ σημειώνει: «Οι ανταγωνισμοί για την αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου των ισχυρών χωρών οξύνονται προκειμένου οι μεγάλοι οικονομικοί κολοσσοί τους να ελέγξουν πλουτοπαραγωγικές πηγές και εμπορικούς - ενεργειακούς δρόμους (...) Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ αγωνίζονται για τα συμφέροντά τους αγνοώντας για το αν αφήσουν πίσω τους ερείπια, νεκρούς, προσφυγιά».

Τονίζει ότι η εμπλοκή της χώρας μας στην αντιπαράθεση ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ με Ρωσία και Κίνα «θα δημιουργήσει, εκ των πραγμάτων, εμπόλεμες ζώνες», με τις στρατιωτικές υποδομές που βρίσκονται διάσπαρτες στο ελληνικό έδαφος να αποτελούν στόχο, ενώ σημειώνει ότι με την πολιτική της κυβέρνησης μπαίνουν σε αμφισβήτηση η ασφάλεια και η ειρήνη του ελληνικού λαού, προσδοκώντας κέρδη που σε καμιά περίπτωση δεν τον αφορούν και δεν θα καταλήξουν σε αυτόν.

«Σήμερα, με τις ιαχές του πολέμου να πυκνώνουν, είναι απαραίτητη η χάραξη μιας άλλης πολιτικής τόσο στο αμυντικό πλαίσιο όσο και στην οικονομική της διάσταση. Χωρίς "προστάτες" που όταν φτάνει η στιγμή γίνονται ...Πόντιοι Πιλάτοι. Θέλουμε μια Ελλάδα παράγοντα ασφάλειας, σταθερότητας, ειρήνης και ευημερίας για το λαό της», καταλήγει η ανακοίνωση των απόστρατων πυροσβεστών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ